Kryštof proměnili českou albovou hitparádu v "Halywůd"

21.10.2021 08:00 - Josef Martínek | foto: Universal Music

Zatímco tuzemská rádia nadále válcuje Ed Sheeran s hitem "Bad Habits", albový žebříček hlásí nové číslo jedna. Skupina Kryštof střídá se svou očekávanou novinkou "Halywůd" ve vedení Vladimíra Mišíka, jehož deska "Noční obraz" kralovala pořadí v uplynulých dvou týdnech.
Ed Sheeran - Bad Habits
© Asylum UK
RÁDIA - Triumfální jízda českými rádii pro Eda Sheerana stále nekončí. Se singlem "Bad Habits" přidává jubilejní desátý týden ve vedení. Pokud stane na vrcholu i příště, dosáhne u nás stejného počtu vavřínů jako doma ve Velké Británii. V záloze má navíc před pár týdny zveřejněnou písničku "Shivers", která ve svém druhém kole obsadila jednatřicátý post.

Ke změnám nedošlo ani na dvojce a trojce, Dua Lipa ("Love Again") a Imagine Dragons ("Wrecked") na medailové příčky nikoho nového nepustili. Zpět do top ten se po minulé dvanáctce prokousali nyní bramboroví The Kid Laroi a Justin Bieber zásluhou ve světě velmi úspěšné spolupráce "Stay". Číslo pět uhájila skupina Jelen a její "Ještě jednu noc".

Novinek se tentokrát sešlo celkem pět. O tu nejvýše umístěnou se postaralo australské elektronické duo Shouse. Skladba "Love Tonight" stačila zazářit v několika evropských žebříčcích, v Belgii dokonce vystoupala na jedničku. U nás debutuje jako čtyřicátá šestá nejhranější.

Hvězdné spojení následuje na padesáté druhé řádce. S "My Universe" už Coldplay a BTS stihli ovládnout americký trh, v Británii si připsali trojku. Britská formace nepochybně příští týden zasáhne i do albové hitparády, před pár dny totiž vydala očekávanou devátou studiovku "Music Of The Spheres".

Kygo a německá zpěvačka Zoe Wees startují s "Love Me Now" na padesáté deváté pozici, zbylé dvě novinky obstarali domácí interpreti. Teplická pop-rocková kapela Fate Magazine se o slovo hlásí po dlouhých deseti letech pauzy, s "Runaway" jí patří číslo sedmdesát dva. Pam Rabbit a Ben Cristovao začínají se společným, pop-punkově laděným singlem "We're All Gonna Fly" o šest příček níže.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ed Sheeran - Bad Habits
  2. Dua Lipa - Love Again
  3. Imagine Dragons - Wrecked
  4. The Kid Laroi feat. Justin Bieber - Stay
  5. Jelen - Ještě jednu noc
  6. Minelli - Rampampam
  7. David Stypka & Bandjeez - Farmářům
  8. Marek Ztracený - Moje milá
  9. Becky Hill & David Guetta - Remember
  10. Mirai - Volám


Kryštof - Halywůd
© Universal Music
ALBA - Na nové studiové album Kryštof si fanoušci počkali dlouhých šest let a osmdesátkově roztančený "Halywůd" podle očekávání ihned zamířil na nejvyšší příčku hitparády. Tematické turné však parta z Havířova zatím nechystá. Jak vysvětlil Richard Krajčo v našem rozhovoru, nejprve chce absolvovat všechny covidem odložené akce v podobě divadelní šňůry, vánočních koncertů v O2 areně a Kryštof kempů. Teprve potom může dojít na turné k "Halywůdu".

Vladimír Mišík přidává s nahrávkou "Noční obraz" po dvou triumfech stříbrnou pozici. Teprve od třetího místa následuje již tradiční blok rapových interpretů: Nik Tendo bere se "Jsem v pohodě, sem v prdeli" bronz, Viktor Sheen si zásluhou titulů "Barvy" a "Černobílej svět" podmanil čtyřku i pětku.

Skupina Olympic potěšila své příznivce reedicí třetího řadového alba "Jedeme jedeme", od jehož vydání uplynulo půl století. Kolekce obsahující i nesmrtelný hit "Bon soir, mademoiselle Paris" se díky tomu objevila na dvacítce.

V nové podobě vyšla také druhá studiovka Nerez "Na vařený nudli" z roku 1988. Kapela, která v současnosti vystupuje ve spojení s Luciou Šoralovou jako Nerez & Lucia, pokřtí tuto reedici 29. listopadu v Městské knihovně na Mariánském náměstí v Praze. V žebříčku jí patří osmdesáté první místo.

Top 10 - alba:
  1. Kryštof - Halywůd
  2. Vladimír Mišík - Noční obraz
  3. Nik Tendo - Jsem v pohodě, sem v prdeli.
  4. Viktor Sheen - Barvy
  5. Viktor Sheen - Černobílej svět
  6. Olivia Rodrigo - Sour
  7. Samey - Anarchia
  8. Lil Nas X - Montero
  9. Imagine Dragons - Mercury - Act 1
  10. Dua Lipa - Future Nostalgia

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 41. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY