JAF 34 v klipu "Inhale Exhale" vypráví o poslední fázi života. Videem zve na křest desky

20.10.2021 20:31 - Jiří V. Matýsek | foto: JAF 34

Multimediální umělec a hudebník, který se skrývá pod zrcadlovou maskou a přezdívkou JAF 34, vydal na jaře své debutové album "Empty". Zní na něm post-rock, ambient i na postupy deformující moderní zvuk. S těmito zvukovými obrazy mu pomohla plejáda protřelých muzikantů - členů Manon Meurt, Baro Chandel, Himalayan Dalai Lama nebo Houpacích koní, Nyní se nahrávka dočká prvního a zároveň posledního živého provedení a také křtu. Koná se 22. října v pražském klubu Fuchs2.

Jako pozvánka slouží i čerstvý klip "Inhale Exhale", který režíroval Benjamin Buttler (7krát3, PSH, Giudi, RedZed). "Benjamina jsem si vyhlídnul díky jeho unikátnímu vizuálnímu stylu. Měl jsem v hlavě hrubou vizi příběhu a hledal jsem někoho, kdo ji naplní a posune o kus zase dál. Benjaminova práce natáčení pomocí staré analogové 16mm kamery je perfektní a rychle jsme našli společnou kreativní vlnu. 'Inhale Exhale' vypráví o poslední fázi života, kdy jsou staří lidé osamělí, často žádná radost nebo těšení se z nového dne, jen prášky, vzpomínky na minulost, čekání na konec a poslední nádech a výdech," říká o snímku JAF 34.

Použité filmařské prostředky se s tématem skvěle doplňují, melancholické skladbě propůjčují zvláštně zasněnou náladu plnou vzpomínek i neúprosného běhu času. Ostatně sám umělec za zrcadlovou maskou se ve videu mění v jakési ztělesnění smrti.

Křest JAFovy prvotiny bude součástí komponovaného večera, který zaplní všechny prostory komplexu Fuchs2. Vystoupí zde rovněž rapper RNZ, R&B zpěvačka Terra, scream hardcore nulajednanulanula a indie hudebník Davitt Furrow.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY