Druhé album Nerez "Na vařený nudli" vychází v reedici

15.10.2021 11:38 - Milan Menčík | foto: Supraphon

Další reedicí v podzimním katalogu Supraphonu je druhé LP Nerezu "Na vařený nudli". Původně deska vyšla v roce 1988 a kvarteto Zuzana Navarová, Vít Sázavský, Zdeněk Vřešťál a Vladimír Vytiska se představilo v inovativním zvukovém světle. Album lze zakoupit na CD, LP i digitálně zde.

Nerez - Na vařený nudli
© Supraphon
Výrobní podklady pro obal v tomto případě nebyly k dispozici, tenhle fakt se však stal neotřelým podnětem pro další práci. "Michal Cihlář se s přátelským souhlasem pánů Vřešťála a Sázavského dal do autorské inovace původní práce. Titulní strana, ale vlastně celá obalová výprava jsou variací na dané téma, nabízející obdivovatelům letošní model. Najdete tam také kdysi nerealizovaný titul a další speciality. Společně s pečlivým ošetřením vinylového a cédéčkového zvuku je to příležitost pro vlastníky původního LP porovnat situaci tehdy a teď," říká editor Supraphonu Karel Deniš.

Reedice desky bude mít i svůj vlastní křest. Uskuteční se během koncertu, který odehrají Nerez & Lucia 29. listopadu v Městské knihovně v Praze. Vstupenky lze zakoupit zde. "Z alba 'Na vařený nudli' zahrajeme v Městské knihovně určitě písně 'Černá voda' a 'Naruby'. Kmotra jsme ještě nepřemluvili, ale když to vyjde, budou diváci určitě hodně překvapeni," doplňuje pozvánku Zdeněk Vřešťál.

Tracklist alba je následující: Střemhlav I., Na vařený nudli, Kočičí hlavy, Naboso, Černá voda, Načerno, Dušičky, Naruby, Yburan omažyp, O samotě, Střemhlav II.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY