Behemoth oslaví 30 let na scéně velkolepým streamovaným koncertem

11.10.2021 10:28 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Jen pár týdnů poté, co se polské metalové veličiny Behemoth probraly z mlčení a oznámily vydání svého loňského live streamu "In Abstentia Dei" na nosičích (CD + Blu-ray, trojvinyl s vystřihovánkou katedrály ideální ke spálení), přikvačily ještě s dalším, tentokrát halloweenským překvapením.

Muzikanti totiž připravili další online event, který si klade za cíl překonat právě už tak velkolepě pojatý loňský - koronavirový - počin. "XXX Years Ov Blasphemy" má být podle vyjádření kapely "ultimátním kinematografickým zážitkem" a oslavou jejích třiceti let a kariéry "těžké práce, perzekuce a konečného triumfu". Připraveny jsou tři sety, každý z nich se bude odehrávat na jiném, speciálně vybraném místě - formace je nazývá "Spálený les", "Cesta Via Dolorosa" a "Znesvěcený chrám" - a obsáhne skladby napříč celou diskografií.

Vstupenky na stream, který se uskuteční 31. října od 19. hodiny večerní na platformě Momenthouse, už jsou v prodeji, do 15. října navíc se slevou. Záznam poté bude k dispozici v podobě video-on-demand po dalších 24 hodin. Behemoth též připravili možnost přikoupení si pohledu do zákulisí a také exkluzivní dvouminutové online setkání s nimi a možnosti položení dotazů.

Věci se dějí i v bočním projektu frontmana skupiny Adama 'Nergala' Darskiho. Jeho darkrockoví Me And That Man nachystali své třetí album "New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 2". Vracejí se tak s konceptem hvězdami nabité nahrávky - Nergal sahá do oblasti jemu blízké, metalové, své kolegy však zasazuje do nového kontextu. Tentokrát se mimo jiné účastní Devin Townsend, Myrkur, Abbath nebo Randy Blythe z Lamb Of God.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY