Tears For Fears hlásí návrat. V únoru vydají novou studiovku

08.10.2021 19:32 - Dan Hájek | foto: Concord Records

Sedmnáct let uteklo od vydání jejich řadovky "Everybody Loves A Happy Ending". Ticho však Tears For Fears nyní přeťali a čekání fanoušků na další materiál ukončili. Album nesoucí název "The Tipping Point" vyjde v únoru příštího roku. Uvádí jej stejnojmenný track, doprovodné video, na které se můžete podívat pod článkem, natočil Matt Mahurin.

Roland Orzabal a Curt Smith na čerstvých skladbách začali pracovat zhruba v době, kdy měli hotovou písničku "I Love You but I'm Lost" (na ní se částečně spolupodíleli Dan Smith z Bastille a Mark Crew), jež nakonec našla své místo jen na výběrovce "Rule the World: The Greatest Hits". Naopak "Stay" ze stejné kolekce bude chystanou novinku uzavírat.

Na společné (teprve páté!) řadovce máme prý očekávat klasickou tvorbu, na kterou jsme u nich za předchozí roky navyklí. Překvapit by mohla "Break The Man", jež je prý čistokrevným popovým songem. "Rivers of Mercy" má své kořeny v soulu, "No Small Thing" pak dle jejich slov bude odzbrojujícím otvírákem celé nahrávky. Oba pánové shodně doplňují, že vše takto dlouho trvalo z důvodu hledání nové tvůrčí rovnováhy a ta mohla přijít jen tehdy, když se vše kompletně pokazilo.

Deska "The Tipping Point" od Tears For Fears do obchodů doputuje v pátek 25. února a v základní verzi přinese tuto desítku skladeb: No Small Thing, The Tipping Point, Long Long Long Time, Break The Man, My Demons, Rivers of Mercy, Please Be Happy, Master Plan, End of Night, Stay. Na deluxe edici fanoušci naleznou navíc píseň "Secret Location". Obchod Target a japonské varianty přinesou navíc ještě dvojici "The Shame" a "Let It All Evolve". Předobjednávky běží v oficiálním e-shopu dua, kde můžete vybírat z různých balíčků.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY