Biffy Clyro před vydáním alba připravili vynikající minifilm s dvojicí singlů

05.10.2021 14:32 - Ondřej Kocáb | foto: Kevin J. Thomson

Skotští rockeři Biffy Clyro nachystali na 22. října vydání devátého studiového alba "The Myth Of Happily Ever After". Aby fanouškům čekání na kolekci jedenácti nových skladeb trochu zkrátili, natočili snímek, v němž zaznějí oba doposud zveřejněné singly, tedy "A Hunger In Your Haunt" a "Unknown Male 01".

" 'A Hunger In Your Haunt' je riff, se kterým jsem si už nějakou dobu hrál. Je to výraz čisté frustrace. Během minulého roku jsem zažil chvíle, kdy jsem se chtěl ze všeho jenom pořádně vykřičet. Postrádal jsem smysl a nějakou dobu jsem vůbec nechtěl vylézt z postele. A tahle píseň je pro mě budíčkem. Musíte do sebe dostat oheň, vstát a něco dělat, protože to nikdo neudělá za vás. Je to něco jako sebemotivační mantra," prozradil frontman Simon Neil.

Hlavní prostor ve videoklipu zůstává rodákům z Killmarnocku. Lehce chaotický snímek září barvami, v první části, patřící singlu "A Hunger In Your Haunt", doslova. Všechen hněv a agrese chrlící se z textu se promítá v prostředí opuštěné továrny, kde kapela končí smáčená růžovou, červenou a modrou, jež převažují i na obalech posledních dvou alb. V "Unknown Male 01" jsme pro změnu svědky lehce tajemného rituálu uprostřed lesů.

Dodejme, že Biffy Clyro patří mezi headlinery festivalu Rock For People 2022, kam se vrátí po osmi letech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY