Mirai a Paulie Garand spojili síly v povedeném klipu "Yesterday"

07.10.2021 15:41 - Hana Bukáčková | foto: Ondřej Kudyn

Mirai písní "Yesterday" lákají na novou, v pořadí již třetí studiovou desku, která vyjde co nevidět. Ke spolupráci si krom dvorního producenta Ondřeje Fiedlera (projekt Fiedlerski) přizvali také třeba rappera Paulieho Garanda. Z tohoto spojení vznikla věc, která lehce odbočuje ze zavedených kolejí kapely.

"Skrz muziku se potkáváme na festivalech a akcích už roky a taky docela pravidelně navštěvujeme Liberec, odkud je Paulie i náš producent Ondra Fiedler. Společný song jsme zvažovali už dřív, protože nás baví Paulieho tvorba, ale dotáhli jsme to až letos," říká frontman skupiny Mirai Navrátil. S textem mu pomohl Jiří Krhut, kterého můžete znát z hudebního tandemu se Štěpánem Kozubem. Rapový part si Paulie složil sám.

Písnička zní trendy a má nakažlivou houpavou melodii a nápěv "Yesterday, yesterday / co bylo včera, už nemusí bejt", který nejspíš zlidoví. Povedený doprovodný klip od Ondřeje Kudyna nás zavede na jakýsi roadtrip do Itálie. Samozřejmě že vypadá nezávisle a cool včetně oblečení a celkové ležérnosti, která mě nepřestává bavit. Po zvukové stránce znějí Mirai svěže, neoposlouchaně a méně mainstreamově. Přesto na některé náročnější posluchače může i novinka působit jako kolovrátek. Podle mě jde ale o velmi příjemnou záležitost.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY