Martin Chodúr novinkou "Beskydy v mlze" potvrzuje, že si jde vlastní cestou mimo hlavní proud

29.09.2021 18:32 - Josef Martínek | foto: MASTRCRANE

I když si Martin Chodúr vítězstvím v SuperStar v roce 2009 pootevřel dveře do velkého světa showbyznysu, v posledních letech stále více inklinuje k jistému fajnšmekrovství. A zdá se, že ani jeho nové album "Tisíc a jedna noc", které vychází v pátek 1. října, nenabídne hudbu pro rychlou masovou spotřebu. V singlu "Beskydy v mlze" ostravský rodák kombinuje bossa novu s rockem, sám v něm hraje na elektrickou i akustickou kytaru, klarinet, flétnu, saxofon a klávesy.

"Inspirací k napsání písně byla představa husté bílé mlhy, která splývá s lehce erotickou vizí mileneckého páru na bílé posteli, která se zároveň stává malířským plátnem. Ve slovech písně 'Kdo se příliš dívá, ten nepochopí svět - ve všem se živé nekonečno skrývá' se nabízí zamyšlení nad současnou přemírou informací a vjemů působících na člověka. Jinými slovy cesta ke štěstí nevede skrz detailní pochopení všeho, nýbrž filtrací nepodstatného pomocí nejsilnějšího lidského pocitu, kterým je láska," říká zpěvák a autor.

Videoklip z Beskydských hor režírovali Martin Štramberský a Petr Jeřábek z MastrCrane Production - a milovníky přírody samozřejmě potěší. "V zamlžených Beskydech vidíme jen to, co je důležité. Na bílé posteli s milovanou osobou vnímáme ve spojení dvou těl pouze toho druhého a malíř si musí ze složité reality vybrat jednu konkrétní věc, kterou namaluje a tím pádem vlastně také zjednoduší. Beskydy v mlze jsou tedy metaforou jednoduššího světa, úniku od složitosti každodenní reality," shrnuje Chodúr.

Novinka pro své ryzí staromilské pojetí určitě nebude ohromovat davy fanoušků. Jako všestranně nadaný muzikant neustupující ze svých kvalitativních nároků si však Martin Chodúr zaslouží velké uznání.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY