alt-J se v únoru vrátí se čtvrtou řadovkou "The Dream"

27.09.2021 16:41 - Honza Balušek | foto: Rosie Matheson

Britské trio alt-J s deskami poměrně šetří. Minulá studiovka "Relaxer" vyšla už v létě 2017, a koho nepotěšila následná remixová kolekce "Reduxer", bude na úplně novou hudbu této formace čekat více než čtyři roky. Až 11. února 2022 totiž kapela do světa vyšle svou čtvrtou řadovou nahrávku. Pojmenovala ji "The Dream".

Trojice muzikantů na novinku poskládala písně, které mají vyprávět příběhy skutečných zločinů, ale otřou se i o Hollywood a na druhé straně také nabídnou intimní pohled do duší jich samotných. Fanoušci si album budou moci pořídit nejen na CD či běžném LP, ale také na barevných vinylech či kazetě. Ti skalní se mohou těšit na vydání v podobě knihy, která bude věrně reprodukovat zápisník, do něhož si frontman skupiny Joe Newman psal texty písní nové desky, kreslil obrázky a doplňoval poznámky.

Na "The Dream" aktuálně upozorňuje první singl "U&ME", jehož videoklip prý poprvé zachycuje všechny členy kapely. Ačkoli jsou alt-J Britové, prozatím mají na jaro příštího roku naplánované rozsáhlé turné pouze po USA. Jakmile se vydají do Evropy, pravděpodobně se zastaví i v Česku, vždyť už u nás hráli několikrát.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY