Domácí trio Anteater se na EP "Other Worlds" zhlédlo v syrovém rocku

02.10.2021 08:30 - Ondřej Hricko | foto: Michal Havlíček

Na české klubové scéně žhne další blyštivé želízko. Je jím trio Anteater. V diskografii má už loňské EP "Last Chance" a nyní vypouští jeho nástupce - třískladbové dílko "Other Worlds". Kapela ho natočila ve studiu Golden HIVE společně s Tomášem Frödem, lídrem kapel Walkmanz a Imodium.
8/10

Anteater - Other Worlds

Skladby: I Can Save You, Otherside, Birds On The Breeze
Vydáno: 20.9.2021
Celkový čas: 11:10
Vydavatel: vlastní náklad

Anteater na novince zaujmou především nesmlouvavě syrovým rockem a zvukem, který není na domácí scéně zrovna obvyklý. Tím ale překvapení nekončí. Za mikrofonem stojí talentovaná zpěvačka Andrea Kohoutová, jejíž hlas má správný říz a charismatickou barvu. Navíc disponuje zdatnou angličtinou, díky čemuž je její projev uvěřitelný a přesvědčivý.

EP otevírá singlovka "I Can Save You". Téměř čtyřminutová cirkulárka, která zní nebezpečně a lákavě zároveň. Po jejím poslechu nezbývá než uznale pokývat hlavou. Tohle je prvotřídně syrový poslech, který nastavuje záda všem trendům domácí scény. Druhá skladba "Otherside" baví změnami temp i rytmiky, přesto je v konkurenci singlu tím slabším momentem. Závěr překvapí baladičtějším kusem "Birds On The Breeze". Nejde ale o žádnou výplň na konec! Naopak ukazuje kapelu v jiném světle a to světlo jí nesmírně sluší. Autorsky silná píseň baví muzikálností i příjemnými aranžemi. V kontrastu s neurvalým zbytkem épéčka jde o osvěžující tah a dobrou tečku za silným počinem, u kterého nejvíc zamrzí jeho krátká stopáž.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY