Josh Klinghoffer se během turné připojí k Pearl Jam

04.10.2021 12:37 - Ondřej Kocáb | foto: Youtube.com

Bývalý kytarista Red Hot Chili Peppers Josh Klinghoffer dlouhodobě doplní koncertní sestavu Pearl Jam, minimálně pro celé turné ke stále aktuální desce "Gigaton". Doplnil tak Kennetha "Boom" Gaspara, jenž s kapelou jezdí již devatenáct let. Sám Klinghoffer během prvního vystoupení v New Jersey na festivalu Sea.Hear.Now hrál kromě kytary i na klávesy, tamburínu či perkuse.

K Red Hot Chili Peppers se připojil v roce 2007 na turné ke "Stadium Arcadium". Po druhém odchodu Johna Fruscianteho se stal hlavním kytaristou skupiny a nahrál s ní desky "I'm With You" a "The Getaway". V roce 2019 však kalifornská formace ohlásila další Fruscianteho návrat a to znamenalo pro Klinghoffera konečnou.

V průběhu své kariéry pracoval na mnoha projektech. Od roku 2002 do roku 2004 účinkoval na několika albech Johna Fruscianteho, a dokonce měli i společný projekt Ataxia, byl také koncertním členem Gnarls Barkley. Věnuje se rovněž vlastní tvorbě. Pod pseudonymem Pluralone vydal v roce 2019 debut "To Be One With You", následovaný o rok později dvojkou "I Don't Feel Well". Mimo to spolupracuje s frontmanem Pearl Jam Eddiem Vedderem na jeho nové sólovce "Earthling", ze které již vyšel pilotní singl "Long Way".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY