High Five v klipu "6AM" vyrážejí na svou cestu z města

17.09.2021 14:33 - Dan Hájek | foto: facebook umělce

Skoro přesně na první výročí vydání svého zatím posledního épéčka "Every Minute Counts" si High Five nadělili nový videoklip. Volba tentokráte padla na hybnou skladbu "6AM (Where Did I Go)" a ve snímku se parta okolo Jana Reeshy Richtera pustila do vlastní variace na "Cestu z města" (první díl z trilogie filmů Tomáše Vorla).

Motto vizuálu, který natočil a sestříhal Matěj Porteš, přibližují muzikanti slovy: "Jak to dopadne, když se kluci z města seberou a vyrazí žít v souladu s přírodou? Nečekejte žádný make up, oholený tvářičky, gel ve vlasech a nažehlený oblečení. V klipu se dočkáte jen dřiny, potu, lopocení a občasné upřímné nešikovnosti party kluků, kteří převážnou část života žijí ve městě."

Na samotném scénáři se prý podílela celá skupina a se vtipem a nadsázkou zde reflektuje, jak to skutečně dopadne, když banda městských floutků vyrazí objevovat krásy přírody, rybaření a klidu lesa. Výsledek spojuje malebnost vesnického života s kontrastem vpádu do teritorií, které nám vlastně nesvědčí, a drobet se přitom trefuje i do našich cestovních návyků.

"Every Minute Counts" by si zasloužilo již svého následovníka. High Five taktéž sporadicky koncertují, avšak ve výhledu jejich kapelního diáře to aktuálně spíše vypadá na zimní spánek. Který ovšem může být spojený s únikem do nahrávacího studia. Video "6AM (Where Did I Go)" je každopádně milým ohlédnutím za právě končícím létem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY