Dva nadějné reuniony - Life Of Agony a Black Flag

20.05.2003 18:58 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Henry Rollins
© facebook interpreta
Nadmíru zajímavé reuniony si na nejbližší dobu přichystaly dvě partičky z Ameriky - Life Of Agony a Black Flag. Prvně jmenovaní platí i po několika letech nečinnosti za vynikající příklad přechodu mezi grunge a nu-metalem, Black Flag je zase legendární projekt Henryho Rollinse z osmdesátých let.

Poslední desku "Soul Searching Sun" vydali Life Of Agony v roce 1997. Potom odešel zpěvák Keith Caputo, po němž mikrofonové otěže převzal Whitfield Crane - leader tehdy již neexistujících Ugly Kid Joe. Jenže výměna se neosvědčila, kapela šla k ledu, jednotlivci se věnovali svým projektům (jedním takovým je skupina Stereomud). Teď se ovšem možná začíná blýskat na lepší časy, neboť Life Of Agony v původní sestavě v zimě několikrát zahráli a právě záznam jednoho z koncertů vyjde na desce "River Runs Again: Live 2003". Pak bude následovat DVD a snad se časem dočkáme i nového studiového alba.

Dalším překvapením je návrat Black Flag na koncertní pódia. "Tohle ale není žádný reunion Black Flag! Je to pouze pro tentokrát," vysvětluje Henry Rollins v rozhovoru pro časopis Metal Hammer. Tamtéž je možné se dočíst, že půjde o šňůru po USA, Evropě a Austrálii, která začne již 1. června, a že všechny vydělané peníze poputují na dobročinné účely. Připomeňme pouze, že punkoví Black Flag byli založeni roku 1977 (skončili v osmdesátém šestém) a Henry Rollins k nim přišel o čtyři léta později tou nejjednodušší cestou - při vystoupení prostě vyskočil na pódium...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY