- musicserver.cz">

Phil Collins o svém zdravotním stavu: "Skoro neudržím ani paličky"

10.09.2021 13:37 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Genesis se aktuálně chystají na turné "The Last Domino?", které by mělo za měsíc začít v Birminghamu a rockové velikány by mělo s koncem roku zavést i na americký kontinent. Phil Collins se mezitím pro pořad BBC Breakfast rozpovídal o svém zdravotním stavu. A procházka růžovou zahradou to bohužel není.

Hudebník totiž trpí poškozením nervů coby následku úrazu páteře z roku 2007, kdy si poranil obratle v horní části krku. Na otázku, zda ještě bude někdy schopen hrát na bicí, odpověděl bohužel záporně. "Ne, ne. Rád bych, ale sotva udržím paličky v rukách, takže jsou tu jistá fyzická omezení, která tomu brání," svěřil se.

Na nadcházející šňůře se proto ujme pouze role zpěváka, na bubenické stoličce jej nahradí jeho syn Nic. "Nezvládnu to, což je poněkud frustrující. Rád bych si zahrál se svým synem," dodal.

Turné, naplánované ke čtyřicátému výročí kapely, bylo posunuto kvůli pandemii covidu-19 - původně se mělo uskutečnit už vloni. Band vystoupí v sestavě Phil Collins, Mike Ruthenford a Tony Banks. Při té příležitostí také 17. září vychází výběr největších hitů formace nazvaný stejně jako samotná koncertní šňůra, tedy "The Last Domino? - The Hits", který obsáhne skladby z let 1973 až 1991.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY