Eddie Vedder láká na nové album singlem "Long Way". Doprovázejí ho členové Red Hot Chili Peppers a The Heartbreakers

10.09.2021 15:13 - Jiří V. Matýsek | foto: Eddie Vedder

Frontman Pearl Jam Eddie Vedder oznámil novou desku "Earthling". Po dvojici soundtracků a albu s písněmi hranými výhradně na ukulele je to jeho první tradiční nahrávka s kapelou za zády. Tolik alespoň napovídá první singl "Long Way", který zpěvák a kytarista doplnil i jednoduchým lyric videem.

Zvuk skladby připomene americký rock s výrazným dotekem country, jaký hrával Tom Petty například na Rickem Rubinem produkované kolekci "Wildflowers". Možná je to i tím, že hrou na hammondky přispěl Benmont Tench, člen Pettyho The Heartbreakers. Taky ostatní muzikanti rozhodně stojí za povšimnutí, hrají zde totiž hned dva členové Red Hot Chili Peppers: bývalý kytarista Josh Klinghoffer a bubeník Chad Smith.

I přes střední tempo skladby a jasně rockovou přímočarost je zde výrazně přítomná jakási meditativnost a pro Veddera typická posmutnělost a okamžitá rozpoznatelnost. Je to typický Vedder, ale v doprovodu dalších hudebníků mu to zatraceně dobře šlape.

Album "Earthling" produkčně zaštítil Andrew Watt, který získal Cenu Grammy v kategorii producent roku 2021. Datum vydání ani žádné další detaily zatím nebyly potvrzeny. Jediné, co se ví, je, že brzy bude následovat další singl s názvem "The Haves".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY