Aiko v novince "Gemini" přibližuje dvě tváře Blíženců i stavy rozpolcené duše

06.09.2021 12:39 - Josef Martínek | foto: se svolením Aiko

Zpěvačka Aiko si svoje postavení na domácí scéně buduje systematicky a také sympaticky. Debutové album vydala loni a od té doby už zveřejnila několik dalších singlů. Díky kampani Spotify se její tvář, podobně jako ta Ewy Farne nebo Lenny, objevila na billboardu na newyorském Times Square.

Aktuální novinkou "Gemini" Alena Shirmanová přímo navazuje na předešlý singl a klip "Daughter Of The Sun" - diváci se tedy dozvědí, jak skončí příběh zamilovaného páru. Především však video, o jehož režii se postaral Honya Tran, zobrazuje "interní emoční cestu, která se děje poté, co přijdeme o někoho blízkého".

Odkaz na Blížence zahrnuje v tomto případě dva významy - jedním je opravdu ten astrologický, který má ale pro Aiko spíše zábavnou než seriózní rovinu, ten druhý pak poukazuje na rozpolcenost bolavé duše. "V jednom okamžiku se cítíme vyrovnání a smíření, v druhém v nás najednou přepne a celý svět se hroutí," vysvětluje interpretka s ruskými kořeny.

Stejně jako její předešlá díla i to aktuální se dá označit jako pop s uměleckým přesahem. Produkci měl na svědomí Brit Steven Ansell, v klipu pak hlavní slovo opět dostal tanec - pestrou škálu emocí svými pohyby zprostředkovává Zuzana Zizoe Veselá. Výsledek znovu značně překračuje české standardy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY