Biffy Clyro ohlašují desáté album singlem "Unknown Male". Překvapí v něm varhanami

06.09.2021 10:22 - Ondřej Kocáb | foto: Andy Ford

Biffy Clyro se hned po dvou show v roli headlinerů na festivalech v Leedsu a Readingu rozhodli odhalit první střípky plánované desáté řadovky, jež bude přímo spjatá s loňským albem "A Celebration Of Endings". Další skladby budou k poslechu již 22. října. Dílo, které má být přímou reakcí na svého předchůdce, dostalo název "The Myth Of The Happily Ever After". K dispozici je již pilotní singl "Unknown Male".

"Tohle album je skutečná cesta, střet všech myšlenek a emocí, kterými jsme během posledních osmnácti měsíců prošli," prozradil k novince frontman Simon Neil. "V 'A Celebration Of Endings' byla skutečná síla, ale s touhle nahrávkou přijímáme zranitelnost této překroucené éry v našich životech. A proto je i název pravým opakem. Zamýšlíme se nad tím, zda si tyhle příběhy vytváříme ve své mysli pro svůj vlastní klid, když nikdo z nás neví, co nás na konci dne čeká," doplnil dvaačtyřicetiletý rodák ze skotského Irvine.

Čerstvý, šestiminutový singl pojímá především téma ztrát těch nejbližších. Pomalu se rozvíjející píseň začíná s jednoduchou instrumentací a prim hraje Neilův emotivní vokál. Podobně se nese celá první polovina, kdy namísto klasických riffů skladbu dozdobují varhany. Typický zvuk posledních nahrávek se však dostaví. Kytarová smršť, syrová energie a vokály plné neštěstí, až zoufalství, tu rozhodně fungují.

Desátá deska Biffy Clyro nabídne následujících jedenáct písní: DumDum, A Hunger In Your Haunt, Denier, Separate Missions, Witch’s Cup, Holy Water, Errors In The History of God, Haru Urara, Unknown Male 01, Existed, Slurpy Slurpy Sleep Sleep.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY