V říjnu vyjde remixovaná a aktualizovaná verze alba "Momentary Lapse of Reason" od Pink Floyd

03.09.2021 17:03 - Jiří V. Matýsek | foto: Pink Floyd

Pink Floyd na 29. října naplánovali vydání remixované a hlavně aktualizované verze své první desky bez Rogera Waterse "A Momentary Lapse Of Reason". V této podobě album vyšlo jako součást boxsetu "The Later Years", který mapoval pozdní éru kapely.

Kolekce "A Momentary Lapse of Reason" vyšla v roce 1987 a ve své době nevznikala v úplně ideálních podmínkách, její nové vydání tak bylo příležitostí k revizi. V roce 2019 natočil Nick Mason nová bicí, na nahrávku se ale hlavně vrátily klávesové party Ricka Wrighta, kterého tehdy nahradili studioví muzikanti. Cílem bylo obnovit kreativní rovnováhu mezi všemi třemi členy skupiny.

David Gilmour k tomu podotýká: "Pár let poté, co jsme album natočili, jsme došli k závěru, že bychom ho měli upravit tak, aby bylo více nadčasové, s větším podílem tradičních nástrojů, které máme rádi a na které jsme zvyklí hrát. Měli jsme dojem, že se to na výsledku pozitivně podepíše. Hledali a našli jsme taky nějaké nepoužité Rickovy klávesové party, což přidalo desce novou atmosféru."

Nahrávka v nové podobě vychází i s odlišným obalem, který je založen na jiné variantě použité fotografie se stovkami postelí na mořském břehu. Album bude k dispozici ve formátu 2LP s rychlostí 45 rpm pro dosažené maximální zvukové kvality a jako CD. Pro fajnšmekry jsou připraveny kombinace CD + DVD, respektive Blu-ray, kam se ještě vešly videoklipy, koncertní projekce užívané na dobovém turné, krátký dokument a také audiozáznam živého provedení několika skladeb.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY