Pardubice rozduní festival Czech Metal Legends. Vystoupí Root, Debustrol, Törr a Dysangelium

02.09.2021 16:47 - Tisková zpráva | foto: Jiří V. Matýsek / Musicserver

Hudební festival s názvem Czech Metal Legends vol. 3 se po dlouhých deseti letech vrací do Pardubic, aby pořádně rozhýbal zdejší stojaté vody metalové hudby. Po hudebních kulisách malé hokejové haly a Ideonu tentokrát okusí genius loci zdejšího kulturního svatostánku KD Hronovická. Do kalendářů pište datum 6. listopadu 2021.

Ano, panují obavy, že se KD Hronovická svým pojetím a zaměřením úplně tak nehodí na akce tohoto druhu, ale pořadatel akce - Agentura CML - vybral Hronovickou nejenom pro její výbornou akustiku a velmi dobré zázemí, ale chce také na festival přitáhnout i pamětníky metalu z dob, kdy sami chodili do Hronovické do tanečních a naše metalové legendy teprve začaly rozjíždět svou dlouhou hudební pouť.

Základ festivalu tvoří špičky české metalové scény, skupiny Debustrol, TÖRR a Root, doplněné o pardubické metalové seskupení Dysangelium, které vzniklo v roce 2011 a je již stálicí na české deathmetalové scéně.

Všechny tři kapely daly základ českému thrash a black metalu a je skvělé, že si tyto formace můžeme poslechnout naživo i dnes, po dlouhých 35 letech.

Cena vstupenek, které je možné zakoupit v předprodeji v síti Ticketportal, je 370 Kč, na místě pak za 420 Kč. Držitelé ZTP a ZTP/P mají zvýhodněnou cenu 150 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY