Aby se mohla sama sobě podívat do očí. Ewa Farna zpívá v nevýrazné písni "No Ne" o důležitosti nesouhlasu

01.09.2021 10:11 - Josef Martínek | foto: EwoluZone s.r.o.

Ewa Farna chystá sedm let po desce "Leporelo" novou studiovku "Umami". Podle dosud zveřejněných singlů se zdá, že jí tentokrát obzvlášť záleží na obsahové stránce. Zatímco předešlý kousek "Tělo" byl o změnách, kterými naše fyzická schránka v průběhu života nevyhnutelně prochází, v novince "No ne" zpívá o potřebě věnovat se pouze tomu, co jí přijde smysluplné.

"Odmítla jsem třeba nabídky na focení pro Playboy, nestala se tváří fastfoodového řetězce, nevystupuji na akcích cenzurované polské státní televize, nepropadla jsem mnohým nástrahám showbusinessu. Věcí, kterým jsem řekla ne, je velké množství. Jsem věrná svým hodnotám, abych se sama sobe mohla podívat do očí," říká a dodává: "Zjistila jsem, že mě jako člověka víc definují věci, nabídky, chování, kterým říkám ne, než ty, se kterými souhlasím. To odmítání není většinou vidět, ale často o nás hodně vypovídá."

Myšlenka písně je sama o sobě velmi sympatická - a kdo aktivity Farne sleduje, ten bude nejspíš souhlasit, že se podle svých slov také chová. Výsledné zpracování ale budí rozpaky. Ewa viditelně chce jít s dobou - jak hudbou, tak vizuálním pojetím. Zpěvačce jejího živelného naturelu však přece jen daleko lépe seděly songy energického pop-rockového ražení, v nichž působila jako ryba ve vodě. S pokusem o jakýsi fresh sound ztrácí prostor pro to, aby prodala své pěvecké kvality, a vyznívá zaměnitelně a bohužel i trochu mdle - stejně jako skladba samotná. Takže za upřímnou snahu díky, ale za nás ne.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY