Matt Heafy z Trivium dokončil své blackmetalové album. Bude v japonštině a hrají na něm muzikanti z Emperor či Behemoth

01.09.2021 12:34 - Jiří V. Matýsek | foto: NME.com

Populární američtí metalisté Trivium naplánovali na 8. října svou desátou řadovku "In the Court of the Dragon". Ještě předtím ale jejich frontman Matt Heafy oznámil, že dotáhl do konce svůj sólový blackmetalový projekt. Album by mělo vyjít v polovině příštího roku a podstatný podíl na jeho vzniku má i současná situace ve světě, totiž omezené možnosti živého koncertování.

Heafy na desce pracoval dlouhých jedenáct let ve spolupráci s Ihsahnem, tedy frontmanem pionýrů symfonického blacku Emperor. Byl to taky on, kdo Heafyho navedl na celkový koncept projektu.

"Původně se to jmenovalo Mrityu, což je koncept symbiózy života a smrti z aštanga jógy. Neměl jsem ale představu, jaké texty psát. Tak jsem se o tom bavil s Ihsahnem, protože mě vždycky přitahovala skandinávská mytologie. A on na to: 'Matte, tohle už bylo uděláno mnohokrát. Proč raději nevyužiješ japonskou část sama sebe?' A v tu chvíli mi to došlo a já začal psát texty o japonských příbězích, což je něco, co zatím moc využité nebylo," popisuje.

Japonské tradice se otiskly do celého projektu. Heafy změnil název skupiny na Ibaraki, texty jsou napsané i zpívané v japonštině, kultuře této asijské země je podřízena i vizuální stránka. Na výsledek, na kterém kromě Ihsahna hraje také Nergal z Behemoth, si ještě nějakou chvilku počkáme. Dosud zveřejněné informace ovšem znějí zatím přinejmenším velmi originálně. Než bude známo více, můžete se podívat na epický videoklip z připravované novinky Heafyho domovské kapely.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY