Nergal z Behemoth ohlásil pokračování hvězdně obsazeného dark-rockového projektu Me And That Man

30.08.2021 12:23 - Jiří V. Matýsek | foto: Napalm Records

Když Adam Darski alias Nergal, frontman polské metalové veličiny Behemoth, vloni vydal pod hlavičkou Me And That Man své druhé album s názvem "New Man, New Songs, Same Shit", opatřil jej lákavým dovětkem "Vol. 1", tedy "první část". Pokračování svého hvězdami nabitého projektu, v němž za běžných okolností metalové muzikanty přesvědčil, aby si s ním zahráli country, blues a temný rock, ovšem tehdy nepotvrdil. Stalo se tak až nyní. "New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 2" vyjde 19. listopadu 2021 ve všech obvyklých formátech a na streamovacích službách.

Funkční koncept, postavený na překračování komfortní zóny mnoha jinak celkem žánrově úzce profilovaných umělců, zůstává nezměněn. Sám Nergal je spíše mužem v pozadí - na obalu prvního dílu ta postava skrytá ve stínu, tady patrně osoba tyčící se v otevřených dveřích - a opět dává prostor svým hostům.

Na dvanáctce nových skladeb se tentokrát podíleli Devin Townsend, Abbath, bývalý zpěvák blackmetalových Immortal, Hank Von Hell, dále kytarista Slayer nebo Exodus Gary Holt, David Vincent či Randy Blythe z Lamb Of God. Přibyly i dvě dámy - Myrkur a frontwoman Arch Enemy Alissa White-Gluz.

Výčet all-star týmu, který se na téhle desce podílel, přitom nekončí: první ochutnávkou je hutná rocková skladba "Got Your Tongue", v níž se vokálu ujal zpěvák formace Turbowolf Chris Georgiadis. Níže se můžete podívat i na doprovodný černobílý videoklip.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY