Jedenáctiletá Nandi Bushell si zajamovala s Foo Fighters

29.08.2021 14:37 - Ondřej Kocáb | foto: Magdalena Wosinska

Internetová hvězdička Nandi Bushell si splnila další ze svých hudebních snů. Konečně se dočkala živého vystoupení s jednou ze svých nejoblíbenějších kapel. Během koncertu Foo Fighters v losangeleském The Forum ji frontman Dave Grohl pozval na pódium, kde následně společně zahráli jeden z nejznámějších hitů formace "Everlong".

Jejich společná historie se váže k internetové výzvě, ve které Nandi vyzvala Grohla k epickému souboji na bicí. Jedenáctiletá multiinstrumentalistka do té doby zaujala zdařilými covery Nirvany, Arctic Monkeys, Pixies nebo Slipknot. Dokonce se dostala i na obálku několika magazínů včetně Modern Drummer. V poslední době navíc měla možnost zajamovat si s Mattem Heldersem ze zmíněných Arctic Monkeys či vyzpovídat v krátkém interview Chada Smitha z Red Hot Chili Peppers.

Během koncertu ji prvně Dave Grohl uvedl jako svého úhlavního nepřítele, který mu v přímém souboji nakopal zadek. Následně ale přece jen otočil: "Tahle osoba mě během minulého roku neskutečně inspirovala. Bylo to v době, kdy jste kdykoliv mohli vzít do ruky telefon nebo zapnout počítač a jediné, co jste viděli, byly špatné zprávy. A přesně v takový den jste mohli spatřit tohle spojení mezi dvěma lidmi, kteří se sice nikdy nesetkali, ale tvořili spolu hudbu, a šířili tak radost a lásku do celého světa. Dámy a pánové, přivítejte prosím tu nejúžasnější bubenici na světě, moji kamarádku Nandi!"

Fanoušci mladou rockeru přivítali ovacemi. Bubeník Taylor Hawkins jí během závěrečného songu dal prostor a nechal ji hrát od jejích vlastních nástrojů. A ani tisíce lidí v publiku Nandi nerozhodily, přestože při skandování jejího jména byla docela zaskočená. Na video z koncertu se můžete podívat níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY