R.E.M. připomenou album "New Adventures In Hi-Fi" výpravnou reedicí

26.08.2021 16:21 - Dan Hájek | foto: Christopher Bilheimer

V září (konkrétně 9.) to bude rovných dvacet pět let, co vyšla desátá řadovka R.E.M. "New Adventures In Hi-Fi". Pro skupinu to byl výrazný milník, neb se jednalo o poslední nahrávku, na které ještě bubnoval Bill Berry, který rok nato odešel. Michael Stipe a jeho parťáci zde chtěli docílit záměru zhudebnit pocity neustálého bytí na cestách a s tím souvisejících nástrah, což se mělo projevit i ve zvuku desky a v její atmosféře.

Album, jež produkoval osvědčený Scott Litt, představilo singly jako "E-Bow The Letter" (s hostující Patti Smith), "Electrolite", "Bittersweet Me" nebo "How The West Was Won And Where It Got Us". Nové vydání se dočká tří různých edic (včetně double vinylu), z nichž nejobsáhlejší bude prezentována v knize většího formátu a kromě disku s novým masteringem čtrnáctipoložkového kompletu přinese kotouč s raritami a b-stranami singlů z této éry.

Třetí variantou pak bude Blu-ray napěchovaný nejenom obrazovým materiálem. Fanoušci zde najdou všechny videoklipy, původní dokument z natáčení, ale i přes hodinu trvající soubor projekcí, které byly promítány v den vydání v pěti městech na různé budovy. To vše doplní hi-res stereo a 5.1 surround mixy desky. Zmíněná kniha nabídne víc než padesát stran s poznámkami z natáčení, postřehy Scotta Litta, Patti Smith a všech členů skupiny, průvodním slovem Marka Blackwella a bohatým obrazovým materiálem.

Výroční edice alba "New Adventures In Hi-Fi" vyjde v pátek 29. října na labelu Craft Recordings a v předprodeji si můžete vybrat z několika variant jednotlivých edic v kombinaci s balíčky s dalším merchem. Vše je k dispozici na tomto odkazu. Pro úplnost přidáváme kompletní tracklist disku s raritami a b-stranami singlů: Tricycle (Instrumental), Departure (Live Rome Soundcheck / Rome, Italy / 2/22/1995), Wall Of Death, Undertow (Live / Atlanta, GA / 11/18/1995), Wichita Lineman (Live / Houston, TX / 9/15/1995), New Test Leper (Live Acoustic / Seattle, WA / 4/19/1996), The Wake-Up Bomb (Live / Atlanta, GA / 10/4/1995), Binky The Doormat (Live / Atlanta, GA / 11/18/1995), King Of Comedy (808 State Remix), Be Mine (Mike On Bus Version), Love Is All Around, Sponge, Leave (Alternate Version).

Níže si můžete vedle traileru k této edici poslechnout i alternativní verzi tracku "Leave", původně určeného pro soundtrack k britskému snímku "Extra život" (v originále "A Life Less Ordinary").



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY