Zemřel Charlie Watts z The Rolling Stones

24.08.2021 20:04 - David Věžník | foto: Victoria Will

Ve věku 80 let zemřel v úterý Charlie Watts. Bubeník skupiny The Rolling Stones "odešel poklidně v londýnské nemocnici, obklopen rodinou", uvedl agent kapely Bernard Doherty pro tiskovou agenturu AFP.

"Charlie byl milovaný manžel, otec a dědeček a coby člen The Rolling Stones byl jedním z nejlepších bubeníků své generace," dodal Doherty s tím, že pozůstalí prosí o respektování soukromí v této těžké životní situaci.

Watts se narodil 2. června 1941 v Londýně a členem Stounů byl od jejich počátků, tedy více než padesát let. Mick Jagger & spol. ho přitom ke společnému hraní přemlouvali více než rok. Sám bicman se nikdy netajil láskou k jazzu a mnohokrát přiznal, že alba své domovské formace příliš neposlouchá.

Přesto se jeho úsporná hra stala jedním z charakteristických poznávacích znaků zvuku legendárního bandu. Vedle bubnování se podílel rovněž na grafickém zpracování prvních alb skupiny, byl také autorem scény k několika jejím koncertním šňůrám.

Počátkem letošního srpna Charlie Watts oznámil, že se podrobil blíže neupřesněnému lékařskému zákroku, kvůli kterému se nebude moci zúčastnit turné, které The Rolling Stones připravovali na podzim. Za bicí soupravou ho měl nahradit Steve Jordan.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY