Every Time I Die singlem "Post-Boredom" ohlašují devátou řadovku "Radical"

27.08.2021 15:29 - Ondřej Kocáb | foto: Michael Watson

Po měsících napínání formace Every Time I Die konečně potvrdila vydání další studiovky. Bude se jmenovat "Radical", vyjde 22. října prostřednictvím labelu Epitaph Records a stane se tak první deskou po pěti letech. Fanoušci se mají na co těšit, jelikož album nabídne hned šestnáct pecek. Další k poslechu je singl "Post-Boredom", jenž navazuje na trojici "A Colossal Wreck", "Desperate Pleasures" a "AWOL".

" 'Post-Boredom' byla první písní, která ve mně hned vzbudila pocit skutečné pravdy. Tentokrát jsem neskrýval žádná tajná vyznání v metaforách, byl jsem už dost unavený ze života, který mě nenaplňoval, a cítil jsem, že potřebuji smrt, ať už obrazně nebo doslovně, abych měl šanci najít nový smysl. Pokud s tímto textem rezonujete, pak si musíte také uvědomit, že se ve své současné podobě můžete cítit neviditelní. Co s tím tedy uděláte, pokud dostanete dar smrti?" přiblížil vznik nejčerstvější skladby frontman Keith Buckley.

Na rozdíl od rázných textů je videoklip od režisérského dua Hash-Davison točený spíše ve smyslu jakéhosi komediálního skeče. V dlouhém intru, kterým nás provází MIDI verze nirvanovské "Heart Shaped Box", zavítáme do Buffala. Jednotliví členové se nacházejí v lokálních podnicích a hrají lehce ztřeštěné postavy. Například basák je masérem a za své nejvlhčí ruce ve městě sklízí chválu od zákazníka, jímž je sám frontman Keith Buckley. Nechybí ani kytarista Andy Williams, známý také jako the Butcher z wrestlingu, jemuž v ten den v obchůdku s hudebními potřebami není zrovna nejlíp.

Every Time I Die se pět let po ceněné nahrávce "Low Teens", označované kritiky za jejich vůbec nejlepší, ve studiu opět sešli s producentem Willem Putneyem a jejich dosavadní výsledky jsou zatím více než slibné. Navíc dodrželi slovo s tím, že nevydají nové album, aniž by mohli vyjet na turné. To je již naplánované na příští rok spolu s Underoath.

Kolekce "Radical" přinese následující skladby: Dark Distance, Sly, Planet Shit, Post-Boredom, A Colossal Wreck, Desperate Pleasures, All This And War, Thing With Feathers, Hostile Architecture, AWOL, The Whip, White Void, Distress Rehearsal, sexsexsex, People Verses, We Go Together.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY