Luboš Pospíšil se v klipu k písni "Poesis Beat" toulá městem

26.08.2021 17:48 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Luboš Pospíšil oslavil v loňském roce kulaté sedmdesátiny. Kvůli covidu to bohužel bylo bez narozeninového koncertu - ten se uskuteční až letos, 27. a 28. září v Lucerna Music Baru v Praze. K tomu si - a pochopitelně i svým fanouškům - stálice českého bigbítu navíc nadělila ten nejlepší možný dárek: nové album. Deska "Poesis Beat" vyjde už 27. srpna u vydavatelství Supraphon.

Nahrávka taky měla vyjít už vloni, odklad byl nakonec svým způsobem prospěšný: dopracování melodií a hledání spoluautorů songů získalo potřebný čas. Všechnu hudbu tentokrát napsal Luboš Pospíšil sám, sestava jeho tradičních textařů J. P. Lábuse, P. Kadlece a z pozůstalosti P. Šruta byla rozšířena o spisovatele J. Hájíčka. Natáčelo se převážně separátně a nakonec takto vzniklo jedenáct nových skladeb. Na zvukově barevném počinu najdeme skoro-popové věci, ohlasy latiny i jižanského rocku, blues domácího střihu i baladu okořeněnou retro-syntezátorem.

Za singlový předvoj čerstvé studiovky autor zvolil titulní kus "Poesis Beat" s textem Jiřího Hájíčka. Vznikl k němu jednoduchý černobílý videoklip, který dobře ilustruje posmutněle nostalgickou náladu písně. Sám Pospíšil se ve snímku toulá nočním městem, občas zpívá a hraje kytaru, občas jen tiše přemítá. Vizuál režíroval Mejla Basel, který se rovněž postaral o kameru a střih.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY