Vök v dojemném songu "No Coffee At The Funeral" vzpomínají na Margrétina zesnulého dědečka

23.08.2021 10:48 - Dan Hájek | foto: Vök

Po písních "Lost in the Weekend" a "Skin" hlásí islandská trojice Vök další novinky. Tou nejčerstvější je emocemi prodchnutá skladba "No Coffee At The Funeral", kterou Margrét Rán Magnúsdóttir věnovala svému zesnulému dědečkovi a která by se zároveň měla stát i součástí chystaného épéčka "Feeding on a Tragedy, Part 1".

Ústředním tématem aktuálního singlu je smutek, který se vás zmocní v moment, kdy vám zemře velmi blízký člověk. Zpěvačka skupiny se svěřila, že dědeček nějakou dobu statečně bojoval se zákeřnou rakovinou. Nárazová vlna emocí byla ještě umocněna tím, že kvůli současným covidovým omezením nemohla s rodinou uspořádat tradiční smuteční obřad a pozvat příbuzné a přátele na hostinu pojatou jako skromná oslava života. Pohřeb byl sice dle jejích slov nádherný, ale mohlo se ho účastnit jen minimum lidí. Coby reflexe těchto chvil tak vznikla "No Coffee At The Funeral", pocta dědečkovi.

Současná sestava Vök se ustálila - dvojici Einar Stef a Bergur Dagbjartsson zastřešuje právě Margrét. Ta je nyní taktéž aktivní členkou tvůrčího týmu GusGus, s nimiž aktuálně natočila desku "Mobile Home". Obě formace čeká společné turné, které má potvrzené i dvě zastávky u nás: tou první bude 19. listopadu pražské Divadlo Archa, druhou o den později brněnská Fléda. "No Coffee At The Funeral" je velmi dojemnou a vydařenou návnadou nejen na tyto koncerty.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY