Ed Sheeran cení upírské zuby z čela české rádiové hitparády

19.08.2021 08:00 - Josef Martínek | foto: Warner Music

V minulých týdnech se o prvenství pravidelně přetahovali Coldplay a Miley Cyrus, nyní si však český rádiový éter podmanil nový dobyvatel. Ed Sheeran zvítězil se songem "Bad Habits". V top desítce albového žebříčku se toho změnilo jen velmi málo, triumf tedy obhájil Nik Tendo.
Ed Sheeran - Bad Habits
© Asylum UK
RÁDIA - Tanečním laděním nového singlu se sice Ed Sheeran nezavděčil všem svým fanouškům, z komerčního hlediska se mu však tento (ne)překvapivý tah vyplatil. Britskému žebříčku už hit "Bad Habits" doprovázený upírským videoklipem kraluje sedm týdnů, v USA pronikl nejvýše na třetí příčku. A nyní si vyšlápl i na čelo českého rádiového žebříčku - do vedení se posunul z minulého čísla čtyři.

Původně prý přitom zpěvák plánoval vydat jako první ochutnávku ze své chystané nové desky pomalou akustickou píseň - vzhledem ke covidovým omezením ale podle něj svět nepotřebuje další depresivní hudbu.

OneRepublic sice s "Run" přeskočili minule vítězné Coldplay, přesto zůstali znovu těsně pod vrcholem, na dvojce. Parta kolem Chrise Martina klesla s "Higher Power" na třetí pozici.

Nejhranější domácí písničkou zůstává na čtyřce "Ještě jednu noc" od skupiny Jelen, z pětky už ji ale stíhá "Halywůd" od Kryštof. Posledním zástupcem tuzemské scény je v top desítce Marek Ztracený, sedmý se songem "Moje milá".

Jen jediná novinka si v uplynulém týdnu našla cestu do první stovky. Na čtyřicátém pátém řádku odstartovali Becky Hill a David Guetta se společným kouskem "Remember". Zpěvačka, o níž francouzský DJ prohlásil, že "se stává jednou z velmi vzácných královen taneční hudby", láká singlem na své nadcházející album "Only Honest On The Weekend".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ed Sheeran - Bad Habits
  2. OneRepublic - Run
  3. Coldplay - Higher Power
  4. Jelen - Ještě jednu noc
  5. Kryštof - Halywůd
  6. Pink & Willow Sage Heart - Cover Me In Sunshine
  7. Marek Ztracený - Moje milá
  8. Lost Frequencies - Rise
  9. O5 a Radeček - Bra3
  10. Imagine Dragons - Follow You


Nik Tendo - Jsem v pohodě, sem v prdeli.
© Milion+
ALBA - V albovém žebříčku se toho mnoho zásadního nestalo. Prvních šest míst je v porovnání s minulým týdnem jako přes kopírák.

Podruhé vítězí Nik Tendo s EP "Jsem v pohodě, sem v prdeli." obsahujícím osm skladeb. Rapper je aktuálně představuje také na svých koncertech v Česku i na Slovensku.

Billie Eilish tedy ani na druhý pokus s aktuální studiovkou "Happier Than Ever" nenavázala na opakovaná prvenství svého debutu "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?". Ten se stále, i po více než dvou letech od vydání, drží v pořadí - ve svém 122. kole obsadil padesátou první příčku.

Třetí zůstala Olivia Rodrigo s celosvětovým bestsellerem "Sour" a čtvrtí italští Måneskin, kteří minulý víkend zahráli na festivalu Rock for People Hope v Hradci Králové. Nechme se překvapit, zda se jejich chválený koncert odrazí na výsledku desky "Teatro d'Ira - Vol. I" v příštím týdnu.

Až za dalšími stálicemi, jimiž jsou Viktor Sheen a The Weeknd, odstartovala nejúspěšnější novinka. Wohnout oslavují pětadvacet let svého fungování nikoliv výběrovkou, jak by možná leckdo očekával, ale desátou studiovkou "HUH!". Začínají s ní na osmičce.

Druhá a poslední novinka zakotvila na třiadvacítce. Brian May, kytarista Queen, vydal své první sólové album "Back To The Light" už v roce 1992, nyní k němu přidal pár bonusů a živáků a výsledek nabídl fanouškům s dodatkem "Mix 2021".

Top 10 - alba:
  1. Nik Tendo - Jsem v pohodě, sem v prdeli.
  2. Billie Eilish - Happier Than Ever
  3. Olivia Rodrigo - Sour
  4. Måneskin - Teatro d'Ira - Vol. I
  5. Viktor Sheen - Barvy
  6. Viktor Sheen - Černobílej svět
  7. The Weeknd - After Hours
  8. N Wohnout - HUH!
  9. Robin Zoot - Robby Trouble
  10. Dua Lipa - Future Nostalgia

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 32. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY