Hudební festival Hrady CZ startuje tento pátek a sobotu v Hradci nad Moravicí s Tomášem Klusem nebo Divokým Billem

17.08.2021 11:18 - Tisková zpráva | foto: Hrady CZ

Šestnáctý ročník festivalu Hrady CZ startuje jako Hrady CZ Light v pátek a sobotu 20. a 21. srpna na Hradci nad Moravicí u Ostravy a svou pouť letos uzavře 27. a 28. srpna na Bezdězu v Libereckém kraji. Páteční program v Hradci nad Moravicí nabídne koncerty Tomáše Kluse, Mig 21, Mirai a No Name. V sobotu se mohou fanoušci těšit na kapely Divokej Bill, Rybičky 48, Visací zámek a další interprety a skupiny. V ceně lístku na festival je již tradičně vstup na památku Hradec nad Moravicí zdarma.

V pátek se areál festivalu umístěný na louce vedle hotelu Belaria s nádherným výhledem na zámek Hradec nad Moravicí otevře již ve čtyři hodiny odpoledne. Připraveno bude pódium, kde se kromě koncertů také odehraje v 19 hodin vyhlášení nejhezčích karnevalových masek. Organizátoři vyzývají návštěvníky, aby si tradiční hradní karneval po loňské odmlce užili a na festival přišli v kostýmech, připraveny pro ně budou skvělé ceny včetně nejnovějšího 5G mobilního telefonu.

V sobotu se areál otevře v půl jedenácté dopoledne a na jednom pódiu dále vystoupí kapely a interpreti UDG, Pokáč a Support Lesbiens. "Areály jsou otevřené vždy dvě hodiny před začátkem programu. Prosíme všechny, aby vyrazili s dostatečným předstihem. Stát nám nařizuje kontrolovat bezinfekčnost návštěvníků, tedy platí tzv. systém TNO (test, nemoc, očkování) - ukončené očkování, prodělaná nemoc v posledním půl roce nebo jakýkoliv negativní test. Nechceme nikoho zbytečně 'prudit', ale kontrola těchto potvrzení nějaký čas zabere," říká jeden z organizátorů festivalu Michal Šesták. "Pokud návštěvník nebude mít žádné z těchto potvrzení k dispozici, může se na místě nechat zdarma otestovat," dodává spoluorganizátor Viktor Souček.

Festivalový areál v Hradci nad Moravicí bude poměrně hodně prostorný. Jeho rozloha zůstane stejná jako v běžných festivalových letech, letošní kapacita festivalu je však omezena na sedm tisíc osob. Areál navíc nebude rozdělený na sektory, organizátoři festivalu Hrady CZ tak návštěvníkům nabídnou stejný komfort jako v předchozích ročnících.

Festival Hrady CZ Light si i nadále udržuje vysoký standard ubytování, návštěvníci mohou za úplatu opět využít VIP kemp PLUS v ceně s postaveným stanem pro dvě osoby vybavený karimatkami a spacáky, splachovacími toaletami, sprchami a recepcí. Samozřejmostí jsou VIP kempy vybavené sprchami a splachovacími toaletami. Festival dále nabídne například úschovny kol a batohů SafeBox pod dohledem kamer a personálu s možností nabíjení telefonů a alkotestem, ale i klasické stanové městečko zdarma.

Lístky na festival Hrady CZ Light lze zakoupit na hradycz.cz/vstupenky. Ještě stále je také možné vyměnit vstupenky z loňských ročníků, zde je postup.

Lístek na pátek lze ještě do dne před akcí zakoupit za zvýhodněnou cenu 750 korun, na sobotu 850 korun, permanentku na oba dny pak za 1 350 korun. Na místě bude vstupné stát 800 korun na pátek, 900 korun na sobotu a permanentka 1 450 korun. Připravené jsou slevy pro děti, ZTP/P a seniory. Dvoudenní ubytování ve VIP Hradních kempech na dva dny lze aktuálně pořídit za 650 korun na osobu, ve VIP kempech PLUS za 1 200 korun, na místě pak za 700 a 1 250 korun. Lístky a ubytování lze také zakoupit společně v balíčku permanentka + VIP kemp za 1 750 korun nebo permanentka + VIP kemp PLUS za 2 300 korun, na místě pak za 1 850 korun s VIP kempem a 2 400 korun s VIP kempem PLUS. Součástí ceny všech vstupenek v předprodeji je i pojištění proti koronaviru a možnost bezplatné sobotní návštěvy přilehlé památky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY