Oasis se vrátí s legendárním koncertem v Knebworthu do kin

10.08.2021 15:29 - Honza Balušek | foto: Jill Furmanovsky

Koncertní či studiový návrat Oasis stále není na dohled (a kdo ví, zda se jej vůbec někdy dočkáme), fanoušci se ale přece jen mají na co těšit. V září se totiž do kin vydá koncertní film pořízený na jejich legendárních vystoupeních v Knebworthu.

Dvojici obrovských show kapela odehrála 10. a 11. srpna 1996, kdy naživo potěšila celkem čtvrt milionu fanoušků. O vstupenky měla zájem dvě procenta tehdejší britské populace, takže skupina mohla na místě klidně strávit mnoho dnů - takový byl o ni v době její vrcholné epochy zájem. Režisér Jake Scott snímek poskládal nejen ze záběrů na muzikanty na pódiu, ale i z výpovědí členů formace či fanoušků.

Premiéra "Oasis Knebworth 1996" je naplánovaná na 23. září a dle oficiálního webu si ji budeme moci užít i my v Česku, a to v síti Cinema City a pravděpodobně i v dalších kinech. Pokud si film nebo doprovodný soundtrack budete chtít vychutnat v klidu domova, 19. listopadu koncert vyjde v mnoha formátech od prostého 2CD či Blu-raye po různé speciální edice s vinyly či DVD.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY