Dream Theater nachystali na říjen album "A View From The Top Of The World"

30.07.2021 08:26 - Jiří V. Matýsek | foto: InsideOut Music

Již patnáctá studiovka progrockových/metalových Američanů Dream Theater vyjde 22. října. Následovník podařeného počinu "Distance Over Time" vychází po pouhých dvou letech a bude se jmenovat "A View From The Top Of The World".

"Prostě milujeme hraní," popisuje kytarista John Petrucci, "to nikdy nezmizí. Jsem rád kreativní, píšu a pořád procvičuju tuhle část své mysli. Tohle už můžeme dělat dlouhou dobu, ale nebereme nic jako jisté. Kdykoliv se dáme dohromady, víme, že nesmíme zklamat sebe ani naše fanoušky, takže se snažíme o to více." A zpěvák James LaBrie dodává: "Ke každé naší desce přistupujeme tak, jako by to byla naše první. Byla to skvělá jízda, ale my s tím nehodláme přestat."

Kvůli covidovým restrikcím probíhaly přípravné práce na albu na dálku přes platformu Zoom. Poté se kapela odebrala do nově vybudovaného prostoru DTHQ (Dream Theater Headquarters), což je kombinace nahrávacího studia, zkušebny, skladu vybavení a doupěte určeného pro ničím nerušenou kreativitu.

Výsledkem je sedm rozsáhlých skladeb, přičemž ani stopáž té nejkratší nejde pod šest minut. Titulní kus má dokonce více než dvacet minut, žádnou ochutnávku však skupina zatím nezveřejnila.

Tracklist kolekce "A View From The Top Of The World" bude následující: The Alien, Answering The Call, Invisible Monster, Sleeping Giant, Transcending Time, Awaken The Master, A View From The Top Of The World.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY