Lucie hrála v Pardubicích s rockovou energií, ale poněkud rutinně

29.07.2021 19:09 - Jiří V. Matýsek | foto: Jiří V. Matýsek / musicserver.cz

Lucie měla původně odehrát velké halové turné se symfonickým orchestrem, ze známých příčin se ale léto vyvrbilo jinak. A protože nejsou ani větší festivaly, kapela vyrazila na vlastní open-air šňůru pod hlavičkou "Dotkni se Lucie". Z nedělního koncertu v Pardubicích vám přinášíme reportáž.

Live: Lucie

místo: U stadionu, Pardubice
datum: 24. července 2021

Těžko najít v Česku skupinu, jejíž písně zná prakticky každý, aniž by ji aktivně poslouchal. Lucie je stále hrající legenda, známka kvality, kterou nedokázala potopit ani dosud poslední deska "EvoLucie". Návštěvnost byla proto i na ploše chátrajícího letního stadionu v Pardubicích docela slušná. Nostalgie samozřejmě hrála svou roli - v publiku převažovali čtyřicátníci, často v doprovodu svých dětí.

Kapela naznačovala větší sepětí s fanoušky, realita ovšem odpovídala klasickému sektorovému koncertu, kdy se muzikanti na pódiu mění v pouhé několikacentimetrové figurky. Slibovanému propojení nijak nepomáhal ani kouzelný VIP sektor přímo pod pódiem, který byl dost daleko od naplnění, a běžní smrtelníci tak stáli až zhruba třicet metrů od stage. Ale co už...

Lucie chvályhodně postavila svůj letní repertoár na rockovějších skladbách svého bohatého katalogu - a pochopitelně na hitech. Očekávatelná hra na jistotu fungovala i na diváky, dojem umocňoval i velmi slušný zvuk. Těžko šlápnout vedle s otvírákem "Šťastnej chlap", téměř punkovými "Lovec, střelec, doktor a vědec" nebo "Vona říká jo", magickou "Dotknu se ohně", stále aktuálním politickým dloubancem "Oheň" či hitovkami "Amerika", "Šrouby do hlavy" a "Troubit na trumpety" by se nám líbilo. Výborně poskládaný setlist prakticky postrádal hluchá místa (snad až na přídavkovou novinku "Nejlepší, kterou znám").

Na druhou stranu čtveřice na pódiu, posílená o Adama Kollera za bicími, hrála tyhle songy už stokrát a bohužel to bylo místy docela znát. Koncertu nechyběla energie, ale jako celek působil spíše rutinně. Nejakčnější osobou na jevišti byl dav neustále roztleskávající a hecující Michal Dvořák. Oba hlavní tahouni, Kodym a Koller, převedli soustředěný, ale tak nějak povinný výkon bez hlubšího prožitku. A k vidění nebylo ani příliš vnitřní chemie. Jo, kde jsou ty časy…

Poctivých sto minut hitů, které utekly až příliš rychle. Živé best of bez překvapení, zahrané na jistotu, ale naprosto spolehlivě a - objektivně vzato - bez slabších momentů. I tak by se dal koncert Lucie v Pardubicích shrnout.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY