Papalescu2 finišují s druhou deskou "Homework2"

26.07.2021 08:16 - Dan Hájek | foto: David Macháček

Sehraný tandem Papalescu2, tedy Moimir Papalescu a jeho syn Miki, v těchto dnech finišuje práce na své druhé desce, která ponese název "Homework2". Kromě toho se do své cílové destinace blíží i jejich kampaň na HitHitu, v níž je jedním z hlavních lákadel album na limitovaném vinylu. Současně dvojice uvolnila první dvě ukázky v podobě skladeb "Endless" a "Spirit Of The Age", v obou hostuje Leon Stevenson (Moimírův parťák z Die Alten Maschinen).

"Homework2" naváže na pět let starou prvotinu "Das Teleskop". "První deska byla pro mě dobrou zkušeností, bylo mi ale teprve jedenáct, takže jsem se jen trochu rozkoukával... mezitím jsem začal hrát i jazz v orchestru, to mě taky hodně hudebně posunulo, ale až teď se konečně můžu realizovat nejen jako bubeník, ale i jako skladatel - už to prostě není jen táta a syn, ale Papalescu2 jsou rovnocenný dva parťáci - hraju tu i na synťáky, kytaru a občas si i zazpívám," přibližuje Miki.

"Pamatuju se, jak Miki ve třech letech dostal k narozeninám pastelky. V obýváku tehdy hráli Kraftwerk, Mikiho oblíbená 'Autobahn', a Miki vytáhl pastelky z krabičky - a k našemu překvapení jimi začal bubnovat o dřevěnou desku stolu. Vzpomínám si přesně, jak jsem mu nejdřív chtěl podstrčit papír, aby přestal pastelky 'ničit' a začal malovat - ale pak jsem se zarazil - a přestal to řešit. Ten malej kluk 'bubnoval' těma pastelkama naprosto přesně - prostě skvěle držel rytmus! No, a od tý doby se to s ním už veze. Dneska už jistí synťáky, i ty modulární, a nedávno začal taky hrát na kytaru - jsme prostě zase o kousek dál, a tak jsme se rozhodli navázat a po pěti letech se pustit do druhého alba," doplňuje Moimír.

"Homework2" je nyní ve fázi finalizace, dohrávek a masteringu. O vizuál obalu se postarala výtvarnice Libuše Vendlová. Mezi hosty se vedle zmíněného Stevensona objeví třeba multiinstrumentalistka Mitsuko (ta se podílí i na projektu Magnetik) anebo Ema Brabcová z Khoiby. Deset kompozic mohou fanoušci očekávat těsně před letošními Vánocemi.

Moimir Papalescu · PAPALESCU2 feat. LS3D - Endless

Moimir Papalescu · PAPALESCU2 feat. LS3D - Spirit Of The Age


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY