Tolstoys v klipu "Chýbanie" zachytili prvomájový stesk

27.07.2021 14:15 - Dan Hájek | foto: Samuel Alex

Videoklip k songu "Describe My Name" odstartoval cestu, na jejímž konci bude nová deska skupiny Tolstoys. Album se bude jmenovat "Mirror Me" a dočkáme se ho 22. února příštího roku na značce Slnko Records. Druhou ochutnávkou z chystaného následovníka debutu "Botanika" se stala balada "Chýbanie", která popisuje rozchodovou zkušenost obou hlavních aktérů Ely Tolstové a Michala Smetany.

Ti se sice rozešli, ale po půlroce se dali znovu dohromady a vše nakonec vzalo dobrý konec. "Zamilovaná, růžová, jarní atmosféra, když všechno kvete, je v silném kontrastu se smutkem a bolestí, které z písničky vyzařují a které jsme zažívali, když jsme se s Michalem rozcházeli," popisuje Ela. Klip je postaven na počítačové animaci studia Giz'mo Lab. Dalším výrazným prvkem je zde rozkvetlá třešeň. Podle tradice by děvče políbené pod tímto stromem po následující rok mělo mít dostatek lásky, snímek si však pohrává s myšlenkou, co se stane, když na toužený polibek jaksi nedojde.

S "Mirror Me" mají Tolstoys lehce konceptuální plány - ke každému tracku na nahrávce vznikne doprovodný vizuál od převážně mladých autorů napříč žánrovým spektrem. Výsledkem by měla být pestrá mozaika dotvářející náladu tohoto alba. "Chýbanie" taktéž doplní remix, ten vzniká už teď v dílně slovenského producenta, který si říká Whithe a který si rád hraje s atmosférickými experimenty na poli elektronické hudby.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY