Metallica oslaví 40 let na scéně dvěma velkými koncerty v San Franciscu

22.07.2021 15:33 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

O tom, že americká metalová instituce Metallica oslaví v září třicáté výročí vydání svého komerčně nejúspěšnějšího Černého alba, jsme již před časem psali. Kromě nejrůznějších podob remasterované reedice vyjde i komplet poskládaný z coverů. Letos si kapela ale připomíná ještě jedno výročí - čtyřicet let na scéně. A i to je pochopitelně důvod k oslavám.

Na prosinec 2021 tak parta kolem Jamese Hetfielda naplánovala hned dvě speciální vystoupení, přičemž každé z nich slibuje odlišný setlist. Odehrají se 17. a 19. prosince v Chase Centre v San Franciscu, tedy na tom samém místě, které skupina před dvěma lety otevřela svými koncerty se symfonickým orchestrem, jež později vyšly jako album "S&M2". Oslavy výročí zaberou celkem čtyři dny a zahrnují i celou řadu doprovodných aktivit, včetně ochutnávky whisky Blackened a dalších akcí pro fanoušky z celého světa. Vstupenky budou nicméně k dispozici pouze členům oficiálního fanklubu.

Ti, kdo jeho členy nejsou, si ale mohou spravit náladu třemi novými položkami z oficiálního obchodu americké formace. Jsou jimi puzzle s obrázky obalů posledních tří alb, tedy "St. Anger", "Death Magnetic" a "Hardwired.... To Self Destruct". Každé puzzle bude mít 500 dílků zabalených v krabici o formátu LP desky. Vyhlížejte je v oficiálním e-shopu kapely



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY