The War On Drugs ohlašují nové album klidným singlem "Living Proof"

02.08.2021 08:28 - Ondřej Kocáb | foto: Shawn Brackbill

The War On Drugs se po třech letech hlásí s čerstvým materiálem. Formace, jež za svůj poslední počin "A Deeper Understanding" získala Grammy v kategorii nejlepší rockové album, má hotovo. Na novince začala pracovat hned poté, co zlatý gramofonek získala, výsledek vyjde 29. říjnu u Atlantic Records pod názvem "I Don’t Live Here Anymore". První ukázkou z něj je singl "Living Proof".

Píseň otvírající celou desku je jedna z těch vůbec nejjemnějších věcí v rejstříku skupiny z Philadelphie. Až na pár záblesků elektrických kytar, především v závěrečné pasáži, se jedná o akusticky vedenou skladbu, ve které hrají prim text a vokál multiinstrumentalisty Adama Granduciela. Podle tiskové zprávy vzešla "Living Proof" z jam session kompletní šestice v losangeleských Electro-Vox Recording Studios v květnu 2019.

Doprovodný videoklip režiséra Emmetta Malloye působí stejně klidně jako samotná skladba. V hlavní roli vystupuje sám Adam Granduciel, putující v kanárkově žlutém pickupu po okolí dalšího legendárního kalifornského studia Panoramic House. Snímek všemi pohledy po zdejších plážích, lesích a polích poukazuje na zdánlivou bezvýznamnost lidstva.

Album "I Don’t Live Here Anymore" nabídne těchto deset písní: Living Proof, Harmonia’s Dream, Change, I Don’t Wanna Wait, Victim, I Don’t Live Here Anymore, Old Skin, Wasted, Rings Around My Father’s Eyes, Occasional Rain.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY