Aurora v klipu "Cure For Me" hledá lepší svět

09.07.2021 15:15 - Dan Hájek | foto: Universal Music

Její zatím poslední deskou je "A Different Kind Of Human - Step 2" z roku 2019. Aurora však patří mezi velmi aktivní hudebnice - loni kupříkladu natočila titulní skladbu k filmu "The Secret Garden" a před pár dny měl premiéru zcela nový singl "Cure For Me", který by mohl být oficiální předzvěstí alba, které zpěvačka přijede představit 26. února do pražského Fora Karlín.

"Někdy mám pocit, že se tě celý svět snaží přesvědčit, že s tebou něco není v pořádku," popisuje novinku. Píseň vznikla během jejího pobytu v Austrálii a přibližuje okamžik, kdy zjistíme, že se často necháváme ovlivnit pochybovači, kteří se nás snaží přesvědčit o své pravdě a kteří nám vnucují své představy o nás i o světě kolem. Dle norské muzikantky je až děsivé, jak snadné je někoho takto navést špatným směrem a pozměnit jeho názory a emoce.

Doprovodné video si Aurora režírovala sama, pod hlavičkou společnosti Fill In Productions a snažila se v něm pomocí taneční choreografie a všudypřítomných masek tyto postřehy přetavit v jakousi imaginární hru. Jednotlivé tahy po šachovnici mohou symbolizovat onu dobrou/špatnou cestu a vnitřní souboj se zmíněnými pochybovači.

"Cure For Me" neztrácí nic z éterické aury této umělkyně. Ta byla vždy svá a publikum ji má rádo, ostatně třeba takoví účastníci Colours Of Ostrava by mohli dlouze vyprávět. Aurora se netají ani láskou k přírodě, a tak nepřekvapilo, že na dubnový Den Země nachystala speciální akustickou verzi skladby "The Seed". Na video se podívejte dole.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY