Živá verze "Polaris" je slibnou návnadou na chystané album Damona Albarna

08.07.2021 09:52 - Dan Hájek | foto: Transgressive

Ke konci června Damon Albarn oznámil, že v listopadu vydá dlouze očekávanou druhou sólovku "The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows". Nově na ni láká živým záznamem kompozice "Polaris".

Hlavního protagonistu na pódiu doprovází ustálená parta hudebníků, mezi nimiž jsou Mike Smith (klávesy, saxofon), ​​Seye Adelekan (baskytara, doprovodné vokály), ​​​​​Simon Tong (kytara), ​​​​​Karl Vanden Bossche (perkuse) a smyčcový kvartet ve složení Izzi Dunn, Ciara Ismail, Nina Foster a Sarah Tuke. Tedy sestava, která by jej následně mohla doprovázet na případném turné příští rok.

Černobílý záznam skvěle podtrhuje náladu této pozvolně gradující písně. Dá se očekávat, že Damon Albarn během tohoto vystoupení natočil vícero materiálu, který bude uvolňovat postupně, jak se bude blížit vydání desky.

Připomeňme, že album "The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows" vyjde v pátek 12. listopadu na labelu Transgressive a přinese tuto jedenáctku skladeb: The Nearer The Fountain The More Pure The Stream Flows, The Cormorant, Royal Morning Blue, Combustion, Daft Wader, Darkness To Light, Esja, The Tower Of Montevideo, Giraffe Trumpet Sea, Polaris, Particles. Předobjednávat můžete třeba tady.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY