Imagine Dragons mají hotovo, nové album vydají hned po prázdninách

03.07.2021 13:29 - Jaromír Koc | foto: Interscope Records

Pokud se nemůžete nabažit aktuálně nejhranější písně v českých rádiích, tedy hitu "Follow You" od Imagine Dragons, a stále vyhlížíte novou studiovku této čtveřice, máme pro vás dobrou zprávu. Skupina v tomto týdnu potvrdila její datum vydání a přidala i několik dalších informací.

Imagine Dragons - Mercury - Act I
© Universal Music
V pořadí pátá studiovka partičky z Las Vegas vyjde 3. září a ponese název "Mercury - Act 1". Přesný počet položek není v tento okamžik znám, kapela prozatím odtajnila alespoň jména producentů. Hlavní roli na desce bude hrát věhlasný Rick Rubin, druhým producentem je Novozélanďan Joel Little, který stál u zrodu hitů Lorde, Taylor Swift, Broods, Sama Smitha, Ellie Goulding nebo Shawna Mendese.

Pokud patříte mezi skalní fanoušky Imagine Dragons a plánujete si jejich novinku zakoupit na fyzických nosičích, budete mít opravdu z čeho vybírat. Základní verzi na CD doplní i deluxe CD většího formátu s rozsáhlejším bookletem a sadou uměleckých fotografií. Kromě toho nebude chybět kazeta, černý vinyl nebo limitovaný vinyl bílé barvy. Nejnákladnější bude opět box obsahující deluxe podobu CD, sadu litografií a velký plakát. Všechny formáty včetně exkluzivní kolekce oblečení si již nyní můžete předobjednat například zde.

Společně se zahájením předprodeje své albové novinky představila americká skupina i nový singl "Wrecked", poslechnout si ho můžete pod článkem. Frontman Dan Reynolds ho napsal krátce poté, co jeho švagrová prohrála boj s rakovinou. "Byla tím nejjasnějším světlem. Maják radosti a síly pro každého, koho potkala. Její náhlý odchod mnou otřásl způsobem, který stále nejsem schopen vyjádřit," svěřuje se.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY