Colour Meeting 2021 je tady! Přijďte za hudbou a divadlem do Poličky

30.06.2021 08:17 - Tisková zpráva | foto: Colour Meeting

Osmnáctý ročník mezinárodního festivalu Colour Meeting zve ve dnech 23. - 24. července na hudební a divadelní vystoupení, workshopy, domácí kuchyni a unikátní atmosféru parku pod poličskými hradbami.

Hvězdami letošního ročníku jsou výrazné ženské osobnosti evropské world music a české alternativní scény. Portugalská zpěvačka Lina Rodrigues spolu s katalánským electro producentem Raülem Refree (Lee Ranaldo, Rosalía a další) svým projektem a albem Lina_Raül Refree přesadili tradiční portugalské fado do 21. století. Izraelská electropopová diva Liraz je známá nejen ze seriálu "Teherán", snímků "Na konci světa doleva" nebo "Lovná zvěř", ale také díky své undergoundové spolupráci s íránskými hudebníky. Brìghde Chaimbeul, vysoce respektovaná hráčka na tradiční hebridské dudy smallpipes, přijede v doprovodu cenami ověnčeného skotského houslisty Aidana O'Rourka. Iva Bittová představí svou alternativně-rockovou polohu spolu s legendárním uskupením Dunaj. Vystoupí také Monika Načeva s aktuálním projektem Zdivočelí koně, ve kterém zhudebnila básně umělců pronásledovaných minulým režimem.

Exotická směs žánrů a tanečně-hypnotické koncerty, to jsou Cacao Mental, psychedelické electro-cumbia trio, dělící svůj původ mezi Itálii a Peru. Decolonize Your Mind Society je maskovaná šestice z Budapešti, inspirující se v tradiční mimoevropské hudbe i psychedelií, mimořádný zvuk určuje také využití netradičního ladění. Dvě přítelkyně s odlišnými hudebními kořeny a jeden nástroj, estonská citera, na kterou hrají společně - Duo Ruut vycházejí z estonského folklóru, zpracovávají ho však v nových souvislostech.

Z české a slovenské scény se dále můžete těšit na splynutí folklóru Horňácké muziky Petra Mičky a nu-jazzu Lesní zvěře v projektu Hrubá Hudba. Drsné příběhy psanců ze západočeského pohraničí odvypráví Povodí Ohře, hudebními recenzenty oceňovaný slovenský rapper Fvck_Kvlt dorazí i se speciálním hostem v osobě současné královny experimentálního rapu Arletou. S tou spolupracuje i hudebník a producent Lotus Wash aka David Herzig (Bert & Friends, Never Sol), který přiveze své první album "Field Theory". S aktuální deskou "Květy Květy" se po patnácti letech na Colour Meeting vrací Květy. Špinavý house s osmdesátkovým feelem, fluorescentní techno nebo temné bublavé beaty, HRTL vždy překvapí novinkami. Písničky pro trampy, freak country nebo autonomní art folk, to je městské country v podání pražských Dingo, s experimentálním popem s prvky screamu, ambientu i techna vystoupí polsko-čínská skladatelka, hudebnice a producentka Ai Fen.

Autorské klavírní skladby s nádechem folku a šansonu a vynikající album Až se řeky vylijí z břehů představí Alen. Děti a dospělí se mohou těšit na divadelní představení v provedení divadel Holektiv, Damúza a Divadlo Víti Marčíka. Vstupenky na festival Colour Meeting jsou k dostání v prodejní síti GoOut.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY