Mydy v singlu "deafening silence" hledají svůj nový zvuk

16.06.2021 10:23 - Josef Martínek | foto: Petr Klempa

Skupinu Mydy, dříve známou jako Mydy Rabycad, má většina posluchačů spojenou s roztančenými podklady, které vynikají především při živé prezentaci. Novinka "deafening silence" však v tomto směru překvapí. Kapela, která pozměnila svoje složení, v ní trochu experimentuje.

V nezvykle pomalém singlu spoléhají Mydy hlavně na atmosférické vyznění celku, prostor zde dostává také hlas zpěvačky Žofie Dařbujánové, tentokrát v trochu emotivnější poloze. "Skladba se sice zrodila z depresí v dobách prvního lockdownu, její výslednou formu ale vnímáme velmi pozitivně. Je to takovej náš osvobozující kousek. Říkám to pořád - ono všechno zlé je pro něco dobré. A tuhle message bychom rádi předali i posluchačům," vysvětluje rusovlasá frontwoman.

Producent a bubeník Nèro dodává: "Jde o první song z naší diskografie, na kterém jsme, krom masteringu, pracovali jen my, členové kapely, a to bez jakýchkoliv deadlinů. Díky tomu píseň vnímáme jako velmi uvolněnou, přímočarou a nenucenou. Po dlouhé době jsme se zase na sebe vzájemně napojili a proces tvorby nám ukázal, jak skvěle se nám pracuje v nové sestavě."

Song "deafening silence" znamená v repertoáru formace vítané osvěžení. Zda se jedná o jednorázové odbočení, nebo začátek nové etapy, ale nejspíš naplno ukáže až chystaná pátá studiová deska, které bychom se měli dočkat příští rok.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY