"All Things Must Pass" George Harrisona se k 50. výročí dočká výpravné reedice

13.06.2021 17:59 - Jiří V. Matýsek | foto: Universal Music

Rok 1970 je sice rokem, kdy se rozpadli The Beatles, zároveň je ale i startem neméně poutavých sólových kariér členů liverpoolské čtveřice. Své sólovky vydali ten rok všichni - McCartney a Lennon nepojmenovaná eponymní alba ("McCartney" a "John Lennon/Plastic Ono Band"), Ringo Starr vydal desky dokonce dvě: "Sentimental Journey" se šlágry 40. a 50. let a countryovou "Beacoups Of Blues". Tím nejmonumentálnějším ale zůstává počin George Harrisona "All Things Must Pass", který získal podobu trojalba. Harrisonova třetí řadovka vyjde letos 6. srpna ve výroční edici k 50 letům od vydání.

George Harrison - All Things Must Pass 50th Anniversary Uber Deluxe Edition
© Universal Music
Album, na kterém najdeme dnes už klasické skladby jako "My Sweet Lord", "Wah-Wah" či titulní "All Things Must Pass", produkoval Phil Spector a nyní vychází v novém remixu, který z původních pásů pořídil Paul Hicks ve spolupráci s Harrisonovým synem Dhanim. Výsledek jejich snažení vyjde hned v několika podobách a navíc s rozličným bonusovým materiálem.

K dispozici budou i standardní edice na trojLP (i ve verzi s barevnými vinyly) a dvojCD. Deluxe verze alba vyjde na pěti LP nebo třech CD a obsáhne i 17 odlišných verzí skladeb. Další porci materiálu - celkem 42 nikdy neslyšených alternativních verzí a dem - nabídne Super Deluxe edice pro změnu rozložená na osmi LP s šedesátistránkovou knihou v tvrdé vazbě, nebo pěti CD s Blu-ray diskem, na němž najdeme prostorový mix nahrávky.

Tou největší sběratelskou lahůdkou ovšem bude Uber Deluxe Edition. Ve speciální dřevěné krabici najdeme album v obou variantách Super Deluxe verze, dvě knihy, dřevěnou záložku vyrobenou ze stromu pocházejícího ze zahrady muzikantova domu ve Friar Park a také sošky Harrisona a zahradních trpaslíků v podobě, v jaké jsou zobrazeni na ikonickém obalu alba. Součástí všech variant bude i replika dobového plakátu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY