José González v klipu "Head On" zpívá za doprovodu světýlek

10.06.2021 17:15 - Dan Hájek | foto: José González

V září se dočkáme alba "Local Valley", kterým José González ukončí šestileté čekání na nový materiál. Třetí návnadou se po španělsky nazpívané "El Invento" a poutavé "Visions" stala zasněná kompozice "Head On".

Song přináší jeho typickou hru na akustickou kytaru protkanou skromným beatem 4/4. Do rozehrané harmonie José místy téměř recituje jakýsi seznam činností, jež máte neodkladně provést. K textu ho inspirovala kniha "The Value Of Everything" od Mariany Mazzucato. Autorka zde popisuje hodnoty věcí okolo nás, které někteří lidé zbytečně devalvují nebo dokonce i zcela ničí. José se nechal slyšet, že byl touto publikací po jejím přečtení velmi ohromen.

Doprovodné video režíroval opět Mikel Cee Karlsson a kromě komorních záběrů hlavního aktéra v jeho domě, v němž vznikla i nemalá část chystaného počinu, v něm najdete řadu odkazů na matematické vzorce a vyjadřování pomocí čísel a algoritmů. Animované sekvence sestávající ze světélkujících bodů a obrazců byly totiž vygenerovány pomocí celulárního automatu s názvem Game Of Life, jehož autorem je uznávaný matematik John Horton Conway. Mikel pak vše spojil do jakési zasněné obrazové symfonie, jež bobtná s blížím se finále skladby.

Čtvrtá deska Josého Gonzáleze "Local Valley" doputuje do obchodů v pátek 17. září, několik málo dnů předtím písničkář odehraje speciální stream, během kterého tuto nahrávku představí. Další aktivity nastiňuje na oficiálních stránkách. Chystané turné se České republice zatím vyhýbá, ale to se s rozjezdem koncertních aktivit může ještě změnit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY