Premiéra: Please The Trees v klipu k "Dive Deep" hledají duševní rovnováhu pomocí ohnivých znamení

08.06.2021 10:00 - Dan Hájek | foto: Please The Trees

Please The Trees vydali na jaře épéčko "0", na němž poprvé dostal větší prostor Kryštof Kříček (ten má mimochodem i svůj vlastní elektronický projekt kurisutaru), který se k sestavě připojil po vydání zatím posledního alba "Infinite Dance". Původní songy skupiny zde přetavil do více elektronického pojetí. Nyní ale formace ještě jednou připomíná zmíněnou studiovku stěžejní skladbou "Dive Deep".

Hlavním důvodem je dokončení nového doprovodného videa, jehož autorem je kameraman, střihač a režisér Petr Tomaides z tomato22 DREAMin PICTURES. Hlavní role v něm ztvárnili Václav Kovář a Vivian Winkler. Sama píseň je o hledání duševní rovnováhy, což v posledním roce provozoval nejeden z nás. Klip tak provází hra s pohybem, stíny a ohnivými znameními. Střih snímku je velmi dynamický a ctí ukrytou hypnotickou energii songu. Zajímavostí je, že kapela zamýšlela vydat "Dive Deep" již na desce "Inlakesh".

"Každý to prožíváme, myšlenky a pocity se na sebe vrství, stejně jako záběry v klipu. Rozhodování, kam až se ponořit. Jak hluboko. A co tam vlastně najdeme. Na jedné straně touha po klidu, čistotě, rovnováze, provázená ale na straně druhé neustálým dorážením stínů, chtíče a vášně. Hledání rovnováhy zdá se být klíčovým aspektem života každého člověka. Touha se jako mnich ponořit do kontemplace nebo otevřít oči a hledat, co na světě máme skutečně vykonat," říká Tomaides a doplňuje: "Od práce na střihu se nedalo odtrhnout někdy i mnoho hodin v kuse, v desítkách hodin materiálu se dalo znovu a znovu zkoumat a nacházet další významy a další prolnutí. Každé políčko je samostatný abstraktní obraz."

Kromě toho se Please The Trees, posíleni o baskytaristu Marka Novotného (Champion Sound), vracejí i na koncertní pódia. Naživo je budete moci vidět 10. června v Praze (Přístav 18600, společně s Haru), 12. června v Dobřichovicích u Prahy (U věže, nádvoří zámku), a pak 26. června ve Veselí nad Lužnicí (Veselské pískovny).

K minikompletu "0" zmíněnému v úvodu pak leader Václav Havelka dodává: "Tohle 'nulté' ípíčko je z mého pohledu jakousi demonstrací toho, že Trees jsou neustále se měnící organismus a ani sami nevíme, co bude jejich další krok. Chceme i nadále tvořit z radosti a bez jakýchkoli omezení, hranic nebo toho, co se od nás očekává."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY