Další rekord pro Taylor Swift: díky albu "evermore" prodala nejvíce vinylů za týden

04.06.2021 17:56 - Josef Martínek | foto: Republic Records

Vinyly jsou v posledních letech opět v kurzu - a to nejen mezi hipstery. Dokládá to zájem o aktuální LP Taylor Swift. Zpěvačka vydala 28. května v tomto formátu své loňské album "evermore" a historické rekordy se opět otřásly v základech.

Po pouhých třech dnech hlásili analytici Billboardu, že Swift překonala týdenní rekord v počtu prodaných vinylů v USA v takzvané novodobé éře od roku 1991. Toto prvenství držel až doposud Jack White se svou deskou "Lazaretto" z roku 2014 zásluhou čtyřiceti tisíc kusů. Kolik přesně jich prodala rodačka z Pensylvánie, se dozvíme v následujících dnech po sečtení výsledků za celý týden.

Fanoušci americké hudebnice zažívají v posledních dvou letech doslova žně. Od srpna 2019 totiž uvedla na trh hned tři řadová alba ("Lover", "folklore" a "evermore") a navrch letos v dubnu přihodila novou podobu své přelomové nahrávky "Fearless", původně z roku 2008. Nyní se spekuluje, že další z jejích starších studiovek, kterou nahraje znovu, by mohla být na hity bohatá "1989".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY