Robert Smith připravuje noisovou sólovku, s The Cure pak vydá hned dvě alba

05.06.2021 12:14 - Ondřej Kocáb | foto: Tomáš Parkan / musicserver.cz

Robert Smith, frontman britských rockových legend The Cure, prožívá plodné období. V aktuálním vydání show Zanea Lowa pro Apple Music promluvil o svých plánech. Rozhovoru se účastnili taktéž CHVRCHES, kteří představili nový singl "How Not To Drown", do kterého si coby hosta pozvali právě rodáka z Blackpoolu (na video koukněte pod článkem).

Sám Smith následně prozradil, že se můžeme těšit taky na jeho noisovou sólovku. Ta vyjde zvlášť, protože se tento materiál nehodí vydat pod značkou jeho skupiny. "Důvod proč jsem dělal tuhle desku sám, byl vlastně stejný, jako když jsem účinkoval na projektech dalších hudebníků. Vždycky jsem toužil udělat něco na způsob hodiny hluku, ale... Čekáte deset let na novou desku The Cure a my pak vydáme album, které je jen samý hluk. To bylo prostě jasné ne, na kterém se shodla celá kapela," vysvětlil Smith, proč se rozhodl pro sólové vydání.

"Během příštích zhruba šesti týdnů prozradím další informace a také naše plány pro příští rok. Děláme s The Cure naráz na dvou albech, z nichž jedno je velmi temné, to druhé naopak vůbec. Obě jsou již téměř hotová. Zbývá rozhodnout, kdo to všechno smíchá. To je to poslední, co musím udělat," doplnil i aktuality ohledně jeho domovské formace. Ta potěšila fanoušky naposledy v roce 2008, kdy vydala třináctou řadovku "4:13 Dream".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY