Pet Shop Boys se s fanoušky podělili o desetiminutový singl a hudbu z divadelní hry

23.05.2021 10:18 - Honza Balušek | foto: x2

Britská dvojice Pet Shop Boys by si už dávno mohla hodit nohy na stůl a jen pobírat tantiémy z desítek svých hitů, které doposud vypustila do světa. Neil Tennant a Chris Lowe se však neradi nudí, a tak i lockdown strávili pilnou prací. Kromě toho, že prý mají spousty nových skladeb na další desku, potěšili své fanoušky i skutečně netradičním příspěvkem do jejich diskografie - desetiminutovým opusem nazvaným "Cricket Wife".

Nahrávku, doplněnou o novou verzi průlomového hitu formace "West End Girls", obdrželi původně na neprodejném CD singlu jen ti příznivci, kteří si objednali ročenku "Annually", nyní se oba songy objevily i na streamovacích službách. Oba vznikly během minulého roku, když se Neil a Chris nacházeli každý ve svém domově a pracovali na dálku. Deset minut trvající "Cricket Wife" má připomínat klasickou hudbu, rozhodně se nejedná o žádný taneční hit.

V pátek 21. května se na streamovacích platformách objevila i další nahrávka s jejich jménem v záhlaví, která byla původně dostupná pouze skalním příznivcům. Jedná se o hudební doprovod divadelní verze filmu "My Beautiful Launderette", která se v Británii hrála v roce 2019.

Dvojice v posledních týdnech také sklízí zasloužené úspěchy za skladby ze své minulosti. Díky využití songu "Opportunities" v jedné z reklam, která běžela v rámci Super Bowlu, se z něj stal za oceánem opět menší hit. Éterem se také nese píseň "It's A Sin", jež dala název letošnímu seriálovému hitu s Ollym Alexandrem z Years & Years. A právě on ji zazpíval na nedávném předávání Brit Awards, kde ho na klavír i svým hlasem doprovodil Elton John.

A kdybyste těch novinek o Pet Shop Boys ještě měli málo, stojí za to ještě připomenout, že pánové před třemi týdny vydali reedici svého živáku "Discovery", natočeného v roce 1994 před frenetickým publikem v Rio de Janeiru. Kromě obrazové podoby si ho poprvé můžeme pustit i jen jako audio.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY