Hlavní hvězdou Metronome Prague 2022 bude Nick Cave

18.05.2021 09:28 - Tisková zpráva | foto: Jason Williamson

Jedna z největších osobností současné hudební scény, oslovující jak zaryté fanoušky alternativy, tak mainstreamové publikum, všestranný tvůrce a niterný zpěvák Nick Cave, bude se svou kapelou The Bad Seeds další z hlavních hvězd připravovaného pátého ročníku festivalu Metronome Prague 2022. Ten se uskuteční 23. - 26. června příštího roku na tradičním místě, pražském Výstavišti. Nick Cave v postupně ohlašovaném programu doplňuje britské indiepopové duo Oh Wonder a amerického zpěváka a skladatele Becka. Limitovaná s0rie třídenních vstupenek je již nyní v prodeji na metronome.cz.

"Slíbili jsme hudebním příznivcům, že Metronome Prague 2022 bude. Slíbili jsme všem trpělivým držitelům vstupenek velké překvapení. Věřím, že stejně jako my mají z této novinky velkou radost. Účast Becka a Nicka Cavea na programu jedné akce, to je vskutku raritní hudební událost. Nyní přidáváme do prodeje další, avšak kapacitou omezený počet cenově zvýhodněných vstupenek na celou akci. Vedle hudebního programu mohu již nyní garantovat, že všechny koncerty proběhnou ve velice exkluzivním a komfortním areálu aktuálně renovovaného pražského Výstaviště. Jsem rád, že se máme konečně na co těšit!" komentuje potvrzení účasti Nicka Cavea s Bad Seeds na 5. ročníku festivalu Metronome Prague jeden z producentů David Gaydečka.

Festival Metronome Prague je první velký hudební a umělecký festival konaný v Praze. Jeho 5. ročník byl původně plánován na rok 2020, z důvodů pandemie covid-19 byl přesunut na rok 2021 a z téhož důvodu aktuálně přesunut na rok 2022.

Ambicí festivalu je oslovovat všechny věkové i žánrové posluchačské vrstvy. Sází na aktuální dění v progresivní hudbě, ale neopomíjí ani stále živou klasiku různých žánrů. Dramaturgie festivalu neopomíná tuzemské účinkující, kteří zde mnohdy nabízejí unikátní program, jakým byl v minulých letech například návrat Sexy Dancers nebo spojení J.A.R. a gospelového sboru Maranatha a Ivana Krále s Jiřím Suchým.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY