Biffy Clyro dokončili další album

17.05.2021 13:24 - Ondřej Kocáb | foto: JM Enternational

Skotská parta Biffy Clyro, vedená charismatickým Simonem Neilem, letos na Brit Awards v kategorii kapela roku neuspěla, přesto se během rozhovoru podělila o aktuální informace z posledních týdnů. Tou nejpodstatnější je dokončení nové řadovky. Následovník desky "A Celebration Of Endings" z minulého roku by měl vyjít na podzim.

Jako další z mnoha formací se trio z Killmarnocku po zrušení turné vrhlo do psaní a natáčení skladeb a i v tomto případě z toho bude plnohodnotná studiovka, pro kapelu již devátá. O tom, že by další album mělo být pokračováním předešlého "ACOE", frontman Simon Neil promluvil již začátkem roku. Tehdy předložil i možný název "A Commemoration Of Commiserations". Situace se však nakonec vyvinula trochu jinak.

"Původně si měly jít naprosto ruku v ruce," řekl zpěvák a kytarista o obou nahrávkách."Obě spolu souvisejí, ale protože jsme nejeli žádné turné, dokázal jsem na album nakonec napsat sedm nebo osm nových skladeb. Původně mělo jít především o odřezky z 'A Celebration Of Endings', teď to ale dostává své vlastní kouzlo a stává se samostatnou bestií."

Avšak nějaké té tematické návaznosti a propojenosti se přece jen dočkáme, což trojice v rozhovoru potvrzuje: "I textově na sebe v určitých bodech navazují. Pro fanoušky jsme tam nechali hned několik skrytých vzkazů, ale jde o poctivou desku. Není to tak, že bychom naběhli do studia a splácli několik songů. Bude to reflexe toho, jak mohou všichni prožít stejnou věc, ale každý následně zareaguje naprosto odlišně. Máme za sebou obrovskou globální zkušenost, ale z mnoha různých důvodů ta zkušenost nebyla pro všechny stejná. A přesně o tom bude tato nahrávka."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY